10+

De leukste cadeautips voor 10+ lezers!

Wat staat er op de verlanglijst van jouw tien-plusser? Voor het meeste speelgoed wordt hij/zij alweer wat groot, maar voor avonturen zijn ze altijd in. En hoe kun je de beste avonturen beleven als je (ruim) tien bent? Precies: met een goed boek! Want lezen kunnen ze intussen als de beste. Een spannende roman over pleegkinderen, of eentje dat ze voorbereidt op de middelbare. Maar ook voor de minder grote leesfan hebben we een boek vol superspannende verhalen die je in een half uurtje weg leest.

Dus, ook voor ieder groot kind, vind je een mooi boek bij de Sint!

Niet thuis

In zijn nieuwste jeugdboek Niet thuis vertelt meesterverteller Jacques Vriens het verhaal van acht kinderen die in een leefgroep wonen. Er wordt bezuinigd op de pleegzorg en de kinderen moeten het tehuis uit. Dat laten ze niet zomaar over zich heen komen! Trouw-recensent Bas Maliepaard noemde Niet thuis 'een warm en spannend verhaal over een belangrijk onderwerp'. 

Leg maar onder de boom!

Dummie de mummie

Dummie is een mummie die door een bliksemschicht tot leven is gekomen. Samen met zijn beste vriend Goos beleeft hij de leukste avonturen. De serie is al jaren razend populair - de derde verfilming (De tombe van Achnetoet) draait nu in de bioscoop en Rick Engelkes Producties staat met een musical van het eerste boek De gouden scarabee op de planken.

Fans van Dummie en Tosca Menten maak je deze feestdagen echt gelukkig met Dummie de mummie en het geheim van Toemsa, het negende boek dat nét verschenen is!

Leg maar onder de boom!

 

300 minuten

300 minuten is hét boek voor kinderen die het moeilijk vinden om lange lappen tekst te lezen en liever een spannende film kijken. Het boek bevat tien verhalen waarin tien jongeren in een gevaarlijke situatie zitten... Met maar 30 minuten om te ontsnappen. Aan de zijkant van de pagina's wordt afgeteld hoeveel minuten de held nog heeft - en hoeveel minuten de lezer nog heeft. Want ook ieder verhaal duurt 30 minuten leestijd!

(Ook leuk: in april verschijnt het tweede deel genaamd 400 minuten!)

Leg maar onder de boom!

Dex

Hét cadeau voor zevende- of achtste-groepers die al druk bezig zijn met nadenken over de middelbare school. Dex en zijn beste vriend Brian maken het allemaal mee.-Nieuwe klassen, tosti's en energydrink in de pauze - alles is prima, totdat een paar jongens uit de klas zich in de pauzes met Dex en Brian beginnen te bemoeien.

Dex is een grappig en herkenbaar boek over vriendschap - oude én nieuwe. 

Leg maar onder de boom!

Het Ministerie van Oplossingen

Het Ministerie van Oplossingen is een heerlijk mysterieus boek. De elfjarige Nina onderschept op een dag een geheimzinnige brief aan het Ministerie van Oplossingen. Die is van de negenjarige Ruben, die op school gepest wordt. Nina en haar beste vriendin Alfa besluiten hem te helpen. Dan komen de drie kinderen erachter dat er wel degelijk een Ministerie van Oplossingen heeft bestaan, en zij kunnen hem opnieuw oprichten!

Sanne Rooseboom is al druk bezig met het vervolg; Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh verschijnt in februari 2018.

Leg maar onder de boom!