12+

De leukste cadeautips voor 12+ lezers!

Tieners kunnen lastig publiek zijn. Geef je ze deodorant, dan is het niet de goede geur. Een fotolijstje is ook al niet meer nodig met een smartphone vol Instagram, Snapchat en andere foto-apps. Geef ze een mooi boek cadeau! Er is voor elk wat wils - mooie boeken voor de echte boekenwurmen, maar ook fijne actiethrillers voor jongens en meiden die anders liever voor Netflix zouden kiezen.

  De beproevingen van Apollo

  Rick Riordan schrijft al jaren series die wereldwijd een grote fanschare kennen. De spannende verhaallijnen, de levendige karakters, de mythen die hij tot leven brengt en de humor van Riordan maken zijn boeken briljant. Laat je tiener beginnen aan een serie en hij of zij raakt verslaafd. Het verborgen orakel is het eerste deel in de serie De beproevingen van Apollo, waarin de god Apollo als sterfelijk mens op aarde belandt. Ook deel 2, De duistere voorspelling, is al verschenen. De serie zal uiteindelijk vijf delen tellen. 

  Leg maar onder de boom!

  Livestream

  Buddy Tegenbosch spreekt tijdens zijn vele schooloptredens als auteur allerlei leerlingen - sommigen zijn gek op lezen, anderen vinden boeken vaak te dik of te langzaam. Voor díe lezers schreef hij Livestream: een niet al te dik boek waarvan de actie meteen vanaf het begin van de pagina's knalt.

  Leg maar onder de boom!

  Het Eos-project

  Mirjam Mous schrijft niet alleen kinderboeken, maar is ook megapopulair onder jongeren dankzij haar spannende jeugdtrillers. Haar debuut in het genre, Boy 7, werd zelfs verfilmd in Nederland én in Duitsland. Het Eos-project is een superspannende politiethriller waarin Mink samen met zijn vrienden een moord proberen op te lossen. Ook een echte aanrader om cadeau te doen aan jongens die niet zo snel een boek oppakken.

  Leg maar onder de boom!

  Suzy en de kwallen

  'Een boek dat je raakt,' aldus NRC Handelsblad. Suzy en de kwallen van Ali Benjamin werd bekroond met de Gouden Lijst en dat is niet voor niets. Het ontroerende boek vertelt het verhaal van Suzy, wiens beste vriendin is verdronken. Suzy is ervan overtuigd dat dat gebeurde door de beet van een zeldzame kwal en verliest zich helemaal in een plan om haar theorie te bewijzen. Leuk detail: de zijkant van de pagina's is bedrukt met een patroon van blauwe kwalletjes.

  Leg maar onder de boom!

  De Bodyguard-serie

  Dé serie voor fans van actiefilms: de Bodyguard-serie van Chris Bradford. De serie gaat over de 14-jarige Conner Reeves, die onderdeel is van een speciale bodyguard squad. Getraind in toezicht, anti-hinderlaagoefeningen en ongewapende gevechten biedt hij bescherming aan dochters van de Amerikaanse president en miljonairs. Dankzij zijn training en gadgets weet hij zich steeds weer uit allerlei hachelijke situaties te redden. Het vijfde deel in de serie, Huurmoord, is net verschenen, dus met één boek heb je cadeautips voor de komende vijf feestdagen!

  Leg maar onder de boom!