300 MINUTEN: SUPERSPANNEND!

300 MINUTEN: SUPERSPANNEND!

300 minuten is hét leesboek voor jongens en meiden van 10 of ouder die van spannende verhalen houden. Het boek bestaat uit 10 korte verhalen waarin 10 stoere helden steeds binnen 30 minuten moeten ontsnappen uit de meest gevaarlijke situaties. Elk hoofdstuk is nagelbijtend spannend, waardoor de verhalen geen moment saai zullen zijn. Ontsnapt George zonder parachute uit een neerstortend vliegtuig? Lukt het Otto om veilig uit zijn gezonken duikboot te komen? Overleeft Milla als de zuurstof in haar radioactieve veiligheidspak op is?

In de kantlijn tellen de minuten af van 30 naar 0. Deze getallen slaan niet alleen op de tijd in het verhaal, maar ook op de gemiddelde leessnelheid. De hoofdstukken kunnen natuurlijk op elk tempo gelezen worden, maar het is een leuke uitdaging, en daarmee een goede oefening, om het verhaal binnen de countdown te lezen. Dit maakt dat dit boek zeer geschikt is voor kinderen die het normaal lastig vinden lange tijd geconcentreerd te lezen.

Leesbevordering

Ieder kind leest op zijn eigen niveau en tempo, maar soms lijkt het onmogelijk om je kind aan te sporen om een boek op te pakken. Dit is jammer, want lezen is niet alleen leuk en ontspannend, maar kinderen steken er ook wat van op. Zo stimuleert lezen onder andere het taalgevoel van het kind. Daarbij is het ontwikkelen van plezier in lezen natuurlijk de eerste stap.

300 minuten: Beleef 10 keer 30 minuten spanning in 30 minuten leestijd per verhaal!