400 spannende minuten

400 SPANNENDE MINUTEN

Onlangs verscheen 400 minuten, het nieuwste boek van Jack Heath. De korte verhalen van Jack Heath zijn niet alleen superspannend, maar ook zeer geschikt  voor kinderen die het lastig vinden om lange tijd geconcentreerd te lezen. 300 minuten, het eerste deel in de serie, en 400 minuten bevatten beide 10 korte verhalen waarin de held 30 minuten, in het geval van 300 minuten, of 40 minuten heeft om te ontsnappen uit een gevaarlijke situatie. Dit zorgt ervoor dat je ieder verhaal in één ruk uit wil lezen. En dat steeds in 30 minuten leestijd. Deze tijd is gebaseerd op de gemiddelde leessnelheid van kinderen. Heb jij deze stoere serie voor jongens en meiden vanaf 10 of ouder nog niet gelezen, of twijfel je nog? Laat onze ambassadeurs je overtuigen!

300 minuten is een heel leuk boek voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar, aldus Merlijn (11). Jack Heath maakt het lekker spannend. Het boek is niet alleen leuk als leesboek, maar ook als voorleesboek!
Luna (11) vindt 300 minuten een echt ‘je blijft lezen’-boek en kon het maar niet neer leggen.
Kai (9) las 300 minuten met heel veel plezier, omdat er soms hele spannende stukjes in zitten. Hij vond de korte verhalen met de steeds nieuwe hoofdpersonen ook heel fijn.
Femke (10) vond de verhalen soms wat voorspelbaar, maar gelukkig blijft het einde bijna altijd wel een verassing. Doordat een verhaaltje maar 30 minuten duurt, is het een heerlijk boek om zo af en toe eens te pakken.
Wendy (10) ging zo op in het boek dat ze op een gegeven moment gewoon het gevoel kreeg dat ze zelf de hoofdpersoon was! En ze merkte op dat alle verhalen als een soort puzzel bij elkaar horen!

De ambassadeurs zijn het erover eens: de verhalen van Jack Heath zitten vol actie en spanning. Doordat de verhalen maar 30 minuten leestijd zijn kun je het boek er steeds weer bij pakken om even in een verhaal te duiken. Maar 300 minuten en 400 minuten zijn zoveel meer dan verhalenbundels! Als je de verhalen leest kom je erachter dat er hier en daar overlap is met eerdere hoofdstukken. Zo vind je steeds nieuwe aanwijzingen over het lot van de personages uit de andere verhalen. Er valt dus genoeg te beleven en te ontdekken in deze toffe serie. Zorg wel dat je sowieso 30 minuten tijd hebt, want als je eenmaal in een verhaal begint wil je niet meer stoppen!