Artikel Koen en Lot-serie

DE KOEN EN LOT-SERIE 

Herkenbare avonturen voor kinderen in groep 3

Koen en Lot zijn dikke vriendjes. Ze spelen vaak samen en zitten bij elkaar op school. Zo maken ze van alles met elkaar mee. Ze worden verliefd, vinden een klein kindje dat verloren is, raken een konijn kwijt en nog veel meer.

De verhalen van Koen en Lot worden geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder, ze bevatten alledaagse herkenbare thema's voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het zijn echte verhalen met ‘kop en staart’ voor beginnende lezers. Mark Janssen maakte gekleurde tekeningen die het verhaal ondersteunen en het lezen nog leuker maken! De Koen en Lot-serie is een bekende AVI-lezenreeks met negen delen die allemaal zijn goedgekeurd door CITO. 

Ik ben op jou (AVI M3)

Koen maakt een briefje voor Lot waarop staat: 'Ik ben op jou. Kus van Koen.' Maar hij stopt de brief per ongeluk in de verkeerde jaszak… Nu lijkt het net of Koen op Els is. Komt het nog goed?

Een kind in de sloot (AVI M3)

Koen en Lot zien een huilende mevrouw in het park. Haar zoontje Tim is kwijt. Tim is nog maar twee jaar, dus hij moet snel gevonden worden. Koen en Lot helpen zoeken en zien hem uiteindelijk bij de sloot. 'Pas op!' roept Lot, maar het is al te laat...

Een schat in het park (AVI M3)

Koen en Lot zien een vreemde man in het park. Hij stopt iets in de grond, maar wat is het? Een schat misschien? Een beetje eng is het wel, maar Koen en Lot gaan op onderzoek uit.

Een spook in de klas (AVI M3)

De juf van Koen en Lot is boos, omdat ze geld kwijt is, er een hap uit een boek is genomen en er een heleboel dropjes op de vloer liggen. Is er soms een spook in de klas?

Feest in groep drie (AVI M3)

De juf van Koen en Lot is zoek. Ze is al een maand weg. Eerst kwam juf Riek, die was heel vaak kwaad. En nu is juf Aaf in groep drie, maar bij juf Aaf is het ook niet leuk. Koen en Lot willen niet meer naar school. Was juf Roos er maar weer. Maar op een dag is het feest. Groot feest in groep drie.

Een klap voor je kop (AVI E3)

Tom woont bij Koen en Lot in de straat, maar hij zit niet bij hen op school. Dat is maar goed ook, vinden Koen en Lot, want Tom is stom en altijd kwaad. Maar op een dag hoort Koen iets. Hij loopt naar de heg. Daar zit Tom op de grond. Hij huilt. Koen praat met Tom en dan krijgt Koen spijt. Want Tom is niet zo stom als hij dacht.

De hut van groep 4 (AVI M4)

Groep 4 heeft een hut tussen de struiken op het veld. Dat is heel erg leuk, maar dan komt er onweer. Ze rennen vlug naar huis en Lot komt kletsnat thuis. Maar waar is Koen? Zijn vader gaat hem zoeken, maar ziet hem nergens. Wat zou er aan de hand zijn?

Een konijn voor Lot (AVI M4)

Lot heeft een lief, wit konijn in een hok dat Pluis heet. Lot is heel blij met haar konijn en neemt hem mee naar het veld. Koen vindt ook dat dat best kan. Pluis gaat mee in de kruiwagen, maar dan gaat er iets mis. Ze raken Pluis kwijt en kunnen hem nergens meer vinden. Hoe moet dat nou?

Koen wint een prijs (AVI E3)

Koen mag met de hele klas naar de speeltuin. Ze gaan met de bus. Lot kan niet mee, want haar been zit in het gips. Ze is van de trap gevallen. Koen vindt het heel erg. Dan heeft Koen een plan en de juf helpt mee. Hoe zal dit aflopen?