Back to school

BACK TO SCHOOL MET DE LEUKSTE KINDERBOEKEN

Kleuters

Voor het eerst naar school! Dat is een mijlpaal in het leven van je kind en het is best wel spannend. Een prentenboek over dit onderwerp helpt om je kind goed voor te bereiden op wat komen gaat.
In Hoera naar school! gaan Dorus en zijn vriendjes voor het eerst naar school. Dorus vindt het reuzespannend, maar gelukkig blijkt school enorm leuk te zijn!

Groep 3 en 4

Leren lezen is best lastig zijn en daarom is het belangrijk dat het boek dat je kind leest niet te moeilijk is. Maar het is óók belangrijk dat het onderwerp je kind aanspreekt. De boeken van Koen en Lot bevatten alledaagse herkenbare avonturen met een begin en een einde voor startende lezers. De gekleurde tekeningen maken het lezen nog leuker! Feest in groep 3 is speciaal voor leerlingen van groep 3, met een AVI M3-niveau. De hut van groep 4 is een niveau hoger (AVI M4) en geschikt voor de leerlingen van groep 4. 

Groep 5

Kinderen smullen al een tijdje van de avonturen van Superjuffie. De beginnende zelfstandige lezer zal zich helemaal kunnen vinden in de verhalen van Janneke Schotveld.
In haar nieuwste avontuur gaat Superjuffie naar de Zuidpool én trouwt ze met Hakim, of tenminste, dat is de bedoeling. Maar de bruid verdwijnt op haar eigen bruiloft. Waar is ze heen? Met wie? En vooral: waarom? Superjuffie raakt flink in de problemen en dat op wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden.  

Groep 6

De humoristische boeken van Tosca Menten zijn zeer geliefd bij meiden én jongens vanaf 7 jaar. Siem Subliem en het Rode Gevaar is het tweede deel in de serie over Siem en zijn struisvogel Struis.
Parfumdirecteur Karel Meur is razend jaloers op het nieuwe geurtje ‘Siem Subliem 1’ van parfumfabriek Hemelse Neuzen. Hij wil per se weten wat erin zit. Daarom stuurt Karel zijn tweelingdochters naar landgoed Pierewaai. Die ontdekken het geheim van het geurtje, maar sluiten ook vriendschap met Siem en Struis. Ze verklappen het geheim niet aan hun vader. Nijdig besluit Karel om Struis dan maar te ontvoeren…

Groep 7 en 8

Hoe bereid je je kind voor op de bovenbouw? Met de schoolromans van Jacques Vriens natuurlijk! Alle onderwerpen die kinderen bezighouden – ruzies, vriendschappen, verliefdheden, pesterijen – worden op een grappige manier beschreven. Maar de verdrietige dingen worden zeker niet ontweken. Groep zeven slaat terug of Het geheime weekboek van groep acht sluiten perfect aan bij de belevingswereld van je kind en helpen om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken.