Bak een taart met de Snuffels

BAK EEN TAART MET DE SNUFFELS

Deze week verscheen De snuffels bakken een taart, het tweede boek in de knusse kinderboekenserie van Hayley Scott en Pippa Curnick. In het eerste boek, De familie Snuffel, krijgt hoofdpersoon Steffie voordat ze gaat verhuizen een cadeautje van haar oma: een bijzonder theekophuisje met vier prachtige speelgoedkonijnen erin. Wanneer Steffie niet kijkt of niet in de buurt is, komen de konijnen tot leven en beleven ze allerlei avonturen! En stiekem helpen ze Steffie zo ook een beetje met wennen.

In het nieuwe boek bakken Steffie en haar moeder een taart voor een groot feest. Natuurlijk besluiten Steffies kleine konijnenvriendjes ook een taart te bakken. Voor enthousiaste lezers, bakkers én taarteters delen we hierbij het recept voor een simpele kindervariant voor die giga paarse Snuffels-feesttaart, rechtstreeks uit het boek!

Recept ​Laagjestaart uit Bakken voor Bunny’s, jammie!

Heb jij zin om de giga paarse Snuffels-feesttaart te proeven? Dit recept is een supersimpele kindervariant, om thuis te maken, met hulp van een volwassene!

Dit heb je nodig:

Voor de taart:
350 gram zachte boter
350 gram basterdsuiker
6 middelgrote eieren
2 theelepels vanille-extract
2 theelepels eetbare paarse kleurstofgel
350 gram zelfrijzend bakmeel

Voor het boterglazuur:
150 gram zachte boter
300 gram poedersuiker
3 theelepels vanille-extract
een klein beetje paarse kleurstofgel
3 x een bakblik (van 20 centimeter
doorsnee) en bakpapier

Dit moet je doen:
 
1. Verwarm de oven tot 180 graden, gasoven stand 4. Knip een rondje van bakpapier voor op de bodem van het bakblik, en knip daarna nog twee rondjes in dezelfde maat. Vet de bakblikken in en leg de rondjes op de bodems.
2. Doe de boter en de basterdsuiker in een grote schaal en meng door elkaar. Klop het mengsel lekker snel met een lepel tot het glad is.
3. Breek een ei in een kommetje en klop het los met een vork. Giet het bij het mengsel in de grote schaal. Doe hetzelfde met de andere eieren. Roer het vanille-extract en de kleurstof erdoorheen.
4. Zeef het meel boven de kom. Pak een metalen lepel en roer het meel voorzichtig door het eimengsel.
5. Verdeel het beslag over de blikken. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van de lepel.
 
6. Bak de taarten 20 minuten in de oven. Prik er een cocktailprikker in. Als die er schoon uit komt, zijn de taarten gaar. Als de taarten gebakken zijn, laat ze dan 5 minuten in hun blik staan. Ga voorzichtig met een mes langs de binnenkant van het blik. Keer de blikken ondersteboven op een rooster. De taarten komen er dan uit. Laat ze afkoelen.
7. Maak ondertussen het boterglazuur. Doe 150 gram zachte boter in een kom, en klop die tot hij net zo glad en zacht is als een konijnenstaart!
8. Zeef de helft van de poedersuiker en roer die erdoor. Zeef dan de rest van de poedersuiker en voeg de vanille en een klein beetje eetbare kleurstof toe. Goed mengen. Als je het glazuur felpaars wilt maken, doe er dan meer kleurstof bij.
9. Pak een van de taarten en leg die met de platte kant naar boven op een taartbord. Verdeel het boterglazuur eroverheen. Leg de volgende taart erbovenop, met de platte kant omlaag, smeer er het boterglazuur overheen. Leg tot slot de derde taart erbovenop en smeer daar het laatste beetje boterglazuur overheen.
 
Je eigen paarse feesttaart is nu smulklaar! Jammie!