Bennie Tak genomineerd voor de Hotze de Roosprijs

BENNIE TAK AAN DE WANDEL GENOMINEERD VOOR HOTZE DE ROOSPRIJS

Hoera! Sander Meij, auteur van Bennie Tak aan de wandel, is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2019! Dat is een prijs die de gemeente Zaanstad jaarlijks uitreikt aan een debuterende kinderboekenauteur.

De leerlingen voor groep 6 en 7 van minimaal 16 scholen uit Zaanstad vormen samen de Zaanse Kinderjury. Zij lezen vanaf februari de genomineerde boeken en brengen vervolgens hun stem uit. De debutant met de meeste stemmen in de Hotze de Roosprijs.

Over Bennie Tak

De Takkies, een onaangepaste familie wandelende takken, leven in onmin met de buurt. Op een dag gebeurt er een ramp: de Takkies worden uit hun huis gezet en verhuizen noodgedwongen naar een verlaten vogelhuisje waar het niet pluis schijnt te zijn... Wanneer zoon Bennie midden in de nacht iemand hoort roepen, gaat hij op onderzoek uit en komt terecht in een ondergronds koninkrijk. De inwoners vragen zijn hulp bij hun strijd tegen de rode mieren, een bezettingsmacht die het koninkrijk in een ijzeren greep houdt. Het is veel gevraagd van een kleine wandelende tak, maar Bennie is vastbesloten om samen met zijn nieuwe vrienden zijn beste pootje voor te zetten.

Bennie Tak aan de wandel is het eerste boek van auteur Sander Meij en verscheen in juni dit jaar.