Boeken over de feestdagen 2017

Verhalen over kerst en andere feestdagen

De feestdagen hebben voor iedereen een andere betekenis. Voor de een is het gezellig samen zijn, voor de ander is het de ideale tijd om uit te rusten en voor weer een ander draait het enkel om de cadeaus. Veel kinderen zijn nog op zoek naar welke betekenis de feestdagen voor hen heeft. Je kan ze hierbij helpen door ze op verschillende manieren kennis te laten maken met de feestdagen, bijvoorbeeld met een mooi boek! Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

O, Dennenboom

O, Dennenboom van meesterverteller Jacques Vriens is een gezellig boek voor kinderen vanaf 4 jaar, vol verhalen over kerstmis. Kinderen leren op een leuke en grappige wijze het verhaal achter kerst kennen.

Overal zie je kerstbomen, hangen kerststerren voor het raam en worden kaarsjes aangestoken. Wouter snapt er nog niet veel van, maar grote zus Mieke legt haar kleine broertje Wouter uit wat kerstmis is.

Dribbels eerste kerstfeest

Voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Deze prachtige editie heeft folie op het omslag om helemaal in de kerstsfeer te komen. Dit mooie themaboekje is een eenvoudige introductie tot het kerstfeest voor de allerkleinsten. Als extraatje is het voorzien van flapjes waardoor het op een speelse en interactieve manier voorgelezen kan worden.

Het vrolijke kerstvoorleesboek

Met het traditionele kerstverhaal op rijm verteld en met ontroerende en grappige verhalen over het mannenkoor, Kobus en Kwak, haas en egel, en over de drie jongetjes. Daarnaast versjes in kerstsfeer over het varkentje Mondriaan, het kleine prinsje Alexander en over het meisje dat een kerstengeltje mag zijn tijdens de kerstuitvoering op school. Kortom: een heerlijk boek waar iedereen van zal genieten, elk jaar weer!

Op een dag ­...

Voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Waarom steken we vuurwerk af? Wie heeft dierendag verzonnen? En wie waren eigenlijk de prinsjes van Prinsjesdag? Het verrassende antwoord op deze en vele andere vragen over feesten, tradities en ander immaterieel erfgoed, is nu te vinden in Op een dag…: een feestelijke verhalenbundel, waarin de dingen die we misschien als vanzelfsprekend beschouwen, dat vaak helemaal niet blijken te zijn. 

Nog één nachtje slapen… feest!

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Het hele jaar door zijn er feesten waar Wouter en zijn zusje Mieke naar uitkijken. In Nog één nachtje slapen… feest! vieren ze de meest bijzondere feesten van het jaar. Deze feestelijke bundel staat boordevol heerlijke voorleesverhalen over Dierendag, Kerstmis, Sinterklaas, Oudjaar, Moederdag, Pasen en nog veel meer.

Bijbel voor kinderen

Voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Met deze bijbel voor kinderen, een bundeling van het Oude en het Nieuwe Testament, hebben de auteurs een duidelijk doel voor ogen: het toegankelijk en helder vertellen van eeuwenoude verhalen voor jonge kinderen over alledaagse mensen en hun verhouding tot God.
In het Oude Testament lezen we hoe God de wereld schiep en samen met Zijn volk op weg ging naar het beloofde land: een lange reis vol tegenslagen en gevaren.
Het Nieuwe Testament vertelt over de stal waar Jezus werd geboren. We lezen hoe hij met zijn leerlingen rond trok om de mensen over God te vertellen. Maar niet iedereen was daar gelukkig mee...