Brief van Julian Clary

JULIAN CLARY SCHREEF EEN BRIEF AAN ZIJN FANS

Julian Clary, auteur van De beestachtige familie Bold en De bijdehante familie Bold schreef een brief aan zijn fans. Hier kun je hem lezen!

Hallo lezers in Nederland!

Ik heet Julian en ik kom uit Engeland. Ik werk als comedian (dat betekent dat ik voor mijn beroep grappen vertel). Ik treed vaak op in het theater en op tv. Een paar jaar geleden heb ik zelfs in het Big Brother-huis voor beroemdheden gezeten en tot mijn verbazing bleef ik als laatste over! (Dat was bijna net zo spannend en onverwacht als het verschijnen van mijn boek in Nederland).

De beestachtige familie Bold is mijn eerste kinderboek. Kinderen in Engeland die het boek lazen reageerden enthousiast en ik vond het superleuk om mijn lezers te ontmoeten. De samenwerking met de geweldige David Roberts was heel fijn, met zijn illustraties bracht hij het verhaal prachtig mooi tot leven. De beestachtige familie Bold gaat over een bijzondere familie met een nogal ‘harig’ geheim. Het idee voor dit verhaal kreeg ik toen ik een jaar of 7, 8 jaar was. Net als de familie Bold ben ik opgegroeid in een doodnormale straat in Zuid-Londen (ook al voelde ik me nooit doodnormaal). Als jongetje maakte ik altijd grapjes en verzon verhalen.

Bij ons aan de overkant woonde een heel harig gezin – de vader had borsthaar dat boven zijn shirt uit kroelde en de moeder en kinderen hadden dik, borstelig haar en scherpe punttanden. Als ik naar hen keek vroeg ik me af…

En toen, op een dag, hoorde ik hen lachen: brullend gegil dat je van mijlenver kon horen… Toen besefte ik het: mijn overburen waren geen mensen, het waren… Tja, als jullie meer willen weten, moeten jullie het boek maar lezen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Bye bye – of, zoals jullie het in Nederland zeggen: Toedeledoki!

Julian Clary