Cadeautips sinterklaas 2017

Sinterklaas cadeautips voor alle leeftijden

Nog steeds geen idee wat je moet halen voor in de schoen? Of is de pietenzak nog steeds niet vol genoeg? De leukste kinderboeken helpt Sint en Piet graag een handje! Hieronder staan een paar van onze mooiste nieuwe boeken. Er zit voor iedereen wat bij. Daar kunnen Sint en Piet iedereen in je familie tijdens het heerlijk avondje flink mee verwennen! 

Tel je mee? Voertuigen

Voor de allerkleinsten is er afgelopen jaar een prachtig kleurrijk kartonboekje uitgekomen. In Tel je mee? Voertuigen kunnen kinderen van 0 tot 3 jaar op zoek naar voertuigen in alle maten en kleuren. Met dit leerzame kartonboek vol vrolijke voertuigen leren kinderen spelenderwijs tellen en kleuren herkennen. Door de verscheidenheid aan zoekplaatjes en de stevigheid van het handzame karton is dit een bijzonder aansprekend boek voor peuters.

Koen en Lot-serie

Begint jouw kind net met zelfstandig lezen? Dan is de serie van Koen en Lot zeker een aanrader! Koen en Lot zijn dikke vriendjes. Ze spelen vaak samen en zitten bij elkaar op school. Zo maken ze van alles met elkaar mee. Ze vinden een klein kindje dat verloren is, worden verliefd, helpen twee jonge poesjes en nog veel meer. Alledaagse herkenbare avonturen die jongens en meisjes van 6 tot 7 jaar zullen aanspreken. Gekleurde tekeningen ondersteunen het verhaal en maken het leren lezen nog leuker!

Olifant en de kist vol appels

Is jouw kind nog geen 6 jaar en houdt hij/zij van lekker samen lezen, dan is Olifant en de kist vol appels een heel mooi boek. In de dierentuin staat een kist vol appels. Voordat er ruzie over ontstaat, stelt olifant voor dat hij ze eerlijk onder alle dieren verdeelt. Dat is een goed plan! Olifant begint op te noemen wie een appel mag: eerst mogen ‘alle dieren met een slurf’ een appel uit de kist pakken, dan ‘het grootste dier’ en dan ‘alle dieren met slagtanden’ en zo gaat het door. Niemand durft er iets van te zeggen, maar olifant is zo de enige die van de appels mag eten – en dat terwijl het toch allemaal zo eerlijk geregeld leek…

Het grote Kidsweek vakantieboek – wintereditie

Druktemakers van 7 tot 9 jaar zullen heel blij zijn met dit heerlijke nieuwe vakantieboek! Dit grote, kleurrijke boek staat boordevol met het beste van Kidsweek, de populaire weekkrant voor kinderen vanaf zeven jaar. Reportages, tests, recepten, puzzels, de leukste moppen en raadsels én strips van Timo, Scoop en Zoo & zo. Wat dit winterboek zo bijzonder maakt, is de medewerking van de leukste kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld, Tosca Menten, Jacques Vriens, Arend van Dam, Mirjam Mous en Sanne Rooseboom. Zij leverden heerlijke winterverhalen om lekker te lezen bij een knapperend haardvuur.

De Dieren Ridders

Voor kinderen van 7 tot 9 jaar die al zelf kunnen lezen is de DierenRidders-serie heel erg leuk! Deze serie is superleuk voor stoere jongens en meiden en alle delen zijn los te lezen. Koen zit bij de DierenRidders in de klas. Hij heeft vaak geen brood mee en trakteren doet hij op zijn verjaardag niet. Wat is er met hem aan de hand?  Dan ontdekken de DierenRidders dat Koen samen met zijn moeder geen cent te makken heeft. Zelfs zijn kat Rembrandt moest door geldgebrek naar het asiel. De DierenRidders besluiten de kat voor hem terug te kopen uit het asiel. Maar net als ze genoeg geld hebben, wordt Rembrandt door iemand anders gekocht…

Paard, paard, tijger, tijger

Voor kinderen van 10 tot 12 jaar is er niet heel lang geleden een prachtig boek uitgekomen. Honey komt uit een chaotische familie. Ze zorgt voor haar gehandicapte zus en helpt in het huishouden.  Verder probeert ze zo min mogelijk op te vallen en geeft ze nooit tegenspraak, want iedereen heeft het al moeilijk genoeg. Honey leeft ermee dat de dingen een beetje 'paard, paard, tijger, tijger' zijn – een Chinees spreekwoord dat betekent dat het niet helemaal goed is, maar erger had gekund. Als haar op een dag gevraagd wordt of ze met de bus mee moet, antwoordt Honey vanzelf ‘ja’. Ze zegt ook ‘ja’ op de vraag of ze Karen is die verwacht wordt op de cursus Chinees. En op de vraag of ze de kleindochter is van de terminaal zieke Marcel. Zo komt ze in onverwachte en bijzondere situaties terecht. 

Dagboek van een noob – krijger

En tot slot een stoer boek voor Minecraft-fans van 10 tot 12 jaar! Dagboek van een noob, over een jonge Minecraft-bewoner die ervan durft te dromen om een Minecraft-krijger te worden! De twaalfjarige Minus staat op het punt om zijn beroepskeuze te maken op de Minecraftia-school. De opties zijn niet heel spannend: boer, ambachtsman of mijnwerker. Maar wat deze noob echt wil is een krijger worden, zoals zijn held Steve. Wanneer hij erachter komt dat de vijf beste studenten van de school de kans krijgen om een training tot krijger te volgen, gaat hij ervoor!