Cadeautje: gratis ebook met lesmateriaal

Wegens het Coronavirus zitten de meeste kinderen thuis. Voor de kinderen die in groep acht zitten is het helemaal gek, want de eindtoetsen gaan niet door! Daarom doet auteur Mijke Pelgrim haar boek Dex cadeau. En dat is niet het enige: je kunt ook lesmateriaal bij het boek downloaden! Zo heb je een compleet pakket waar je mee aan de slag kunt. Het materiaal is gemaakt door Mijke Pelgrim zelf en de Bibliotheek Oss. Met dit boek kom je gegarandeerd in de overstapmodus! 

Waar gaat Dex over?

Als je naar de middelbare school gaat, is het tijd om nieuwe vrienden te maken. Maar daar heeft Dex helemaal geen zin in. Gelukkig zit Brian, Dex’ beste vriend van de basisschool, ook bij hem in de klas. Ze zitten alle lessen naast elkaar en in de pauzes delen ze tosti’s en energydrink. Als je al een beste vriend hebt, is dat mooi genoeg, toch? Dex vindt van wel. Alles gaat helemaal prima, totdat een paar jongens uit de klas zich in de pauzes met Dex en Brian beginnen te bemoeien.

Dex gaat over vriendschap. Over wat er gebeurt als je naar de middelbare school gaat en oude en nieuwe vrienden mengen. Dex wil dat alles blijft zoals het is. Maar in de loop van de tijd moet hij die houding bijstellen. Hij leert zich open te stellen voor nieuwe dingen en ervaart wat er gebeurt als je de handen ineenslaat en je best doet.

Download gratis het ebook.

Download het materiaal van Bibliotheek Oss.

Download het materiaal van Mijke Pelgrim.