De DierenRidders-serie van Iris Boter

DE DIERENRIDDERS-SERIE VAN IRIS BOTER

De DierenRidders-serie is geschreven door Iris Boter en geïllustreerd door Mark Janssen. De serie is geschikt voor kinderen van zeven jaar en ouder. In de serie worden maatschappelijke thema’s zoals vriendschap, pesten, eenzaamheid en dierenmishandeling op subtiele manier aangekaart. 

DEEL 1 - HERO, DE SUPERHELDENHULPHOND

In Hero, de Superheldenhulphond komt er een hond in huis! Eindelijk! Maar Hero is geen gewone hond. Het is een hulphond voor Zoës broertje Victor, want die steekt soms zomaar de straat over of raakt in paniek. Zoë mag hem niet in haar eentje uitlaten. Ze doet het toch. En Hero ontsnapt. Zoë en haar vrienden zoeken overal. Pas na twee dagen ontdekken ze waar Hero is en wat hij in de tussentijd gedaan heeft. Hero blijkt niet zomaar een hulphond, maar een superheldenhulphond!

DEEL 2 - EEN PONY OP DRIE HOOG

In Een pony op drie hoog ontdekken Nora en haar vrienden een pony op Marktplaats, Toos. Nora's verjaardagsgeld doen ze een bod van vijftig euro. Dat is genoeg, want ze mogen de pony de volgende dag al ophalen. Alleen waar laat je een pony? Het kan bij Nora, maar die woont op de derde verdieping. Hoe houden ze Toos verborgen en hoe krijgen ze al dat hooi naar boven? Als Toos ontsnapt en op het schoolplein loopt, weten de DierenRidders dat het zo niet langer kan. Ze moeten haar verkopen en plaatsen daarom zelf een advertentie op Marktplaats. Maar zijn de mensen die Toos komen ophalen wel betrouwbaar…?

 

DEEL 3 - DE HOND VAN NUMMER 13

In De hond van nummer 13 krijgt Pieter nieuwe buren. De buurjongen is een paar jaar ouder en heeft een hond. Op een dag ziet Pieter vanuit zijn raam hoe de buurjongen zijn hond een schop geeft. Pieter schrikt enorm en weet niet wat hij moet doen. Hij durft de buurjongen niet aan te spreken, want die ziet er heel sterk uit. Als de buurjongen het nog eens doet, kan hij het niet langer aanzien. Dit is duidelijk werk voor de DierenRidders

DEEL 4 - DE PAPEGAAI IN DE KAST

In De papegaai in de kast verhuist Amy's oma naar een woonzorgcentrum. Ze vindt het heel erg dat haar papegaai, meneer Van Hamelen, niet mee mag, want huisdieren zijn verboden. Amy's moeder wil het dier niet in huis hebben, dus hij moet weg. De DierenRidders komen in actie en verstoppen het dier in oma's keukenkastje. Maar als ze terugkomen om hem te verzorgen, is hij ontsnapt. Een hilarische zoektocht volgt.

DEEL 5 - EEN KANS VOOR EEN KAT

Een kans voor een kat gaat over Koen. Hij zit bij de DierenRidders in de klas. Koen kan goed voetballen, maar hij wil écht niet op voetbal. En als ze vragen of hij mee gaat naar de film, reageert hij heel boos. Hij heeft vaak geen brood mee en trakteren doet hij op zijn verjaardag niet. Wat is er met hem aan de hand? Dan ontdekken de DierenRidders dat Koen samen met zijn moeder geen cent te makken heeft. Zelfs zijn kat Rembrandt moest door geldgebrek naar het asiel. De DierenRidders besluiten de kat voor hem terug te kopen uit het asiel. Maar net als ze genoeg geld hebben, wordt Rembrandt door iemand anders gekocht…