De familie Bold-serie

DE FAMILIE BOLD-SERIE VAN DREAMTEAM JULIAN CLARY & DAVID ROBERTS

De Bolds zijn net als andere mensen: ze wonen in een mooi huis, ze werken hard en ze houden wel van vrolijkheid en lachen! Er is alleen één verschil, en dat is dat ze hyena's zijn. Hun staarten hebben ze goed in hun broeken weggemoffeld. Zelfs toen hun tweeling werd geboren, bleven de Bolds zich als keurige burgers gedragen. De De familie Bold-serie bestaat inmiddels uit twee delen en er komt nog een derde bij!

 

 

DEEL 1 - DE BEESTACHTIGE FAMILIE BOLD

In De beestachtige familie Bold gaan de Bolds naar het lokale safaripark. Wanneer ze daar hun soortgenoten treffen, komen hun oude hyena-verlangens weer naar boven. Hun buurman vindt het allemaal maar verdacht. Niettemin komen hun oude gewoonten goed van pas als een van de oudste (en sloomste) wildpark-hyena's met de dood bedreigd wordt en de familie Bold met hun gemanicuurde klauwen in actie moet komen - waarbij ze hun zorgvuldig opgebouwde repuatie van betrouwbare familie op het spel moeten zetten!

DEEL 2 - DE BIJDEHANTE FAMILIE BOLD

Op een ochtend stond er opeens een schaap met een zwarte kop en prachtige krulhorens in de voortuin. Rogier heette hij. ‘Ik kan het niet aan om me nog een winter te laten insneeuwen in de wei. Dat kan ik echt niet,’ verklaarde hij tegen Bobby en Betty, die hem binnenlieten nadat ze hem vanuit hun slaapkamerraam zagen staan. ‘Denken jullie dat ik hier zou mogen blijven?’ 

In De bijdehante familie Bold heeft de hyena-familie het naar hun zin in hun nieuwe huis. Maar nu hun reputatie van dierenopvang voor zwerf- en vluchtdieren zo ongeveer legendarisch is geworden, staan er steeds meer nieuwe gasten bij hen op de stoep: van een koe met hooikoorts tot een krokodil met krokodillentranen. Maar dan neemt Rogier het schaap zijn hele familie mee naar huis. En er komen steeds meer dieren bij!