De leukste cadeautips voor de feestdagen

De leukste cadeautips voor de feestdagen

Sinterklaas is het land uit, de kerstboom kan in huis: de aanloop naar kerst is begonnen! Vinden jullie thuis ook kerstcadeautjes onder de boom? Op het mooiste feest van het  jaar krijg je natuurlijk de echt bijzondere cadeaus. Maar welke kinderboeken zijn nou het allerleukste om aan het eind van het jaar te lezen? Wij zetten een paar cadeautips op een rijtje!

1. De zes dienaren – Efteling

4-6 jaar

Duik samen met Langnek van de Efteling in een magisch sprookje. Een prins mag alleen met een prinses trouwen als hij een onmogelijke opdracht uitvoert. Op zijn reis ontmoet hij zes bijzondere mannen met een unieke gave. Kunnen zij hem helpen de opdracht uit te voeren?

2. Het kerstverhaal – Marianne Busser & Ron Schröder & Alex de Wolf

4-6 jaar

Kom lekker in de kerststemming met het kerstverhaal van Jozef, Maria en de geboorte van een heel bijzonder kindje, in dit boek poëtisch verteld door Marianne Busser en Ron Schröder. De mooie illustraties in pastelkleuren zijn van de hand van Alex de Wolf. Juf Sanne zei over dit prentenboek: ‘’Al jaren gebruik ik dit boek om het kerstverhaal op een begrijpelijke manier uit te leggen aan de kinderen. Ik ben dol op dit boek.’’

3. Meester Jaap - alle leukste, stoutste en gekste verhalen – Jacques Vriens

7-9 jaar

Een heerlijk boek om gezellig voor te lezen! In deze bundel vind je alle verhalen van meester Jaap. De allerleukste meester van Nederland. In zijn klas is het nooit saai: hij deelt spekkies uit, haalt een kip in de klas en begint een appelmoesfabriek. Maar ook bij minder leuke dingen probeert meester Jaap op zijn manier te helpen. Een kinderboekenklassieker van Jacques Vriens die iedereen in de kast moet hebben.

4. Het kattenmannetje en andere sprookjes – Janneke Schotveld

7-9 jaar

Na De kikkerbilletjes van de koning verschijnt van Janneke Schotveld een nieuwe bundel met sprookjes die nét een beetje anders zijn. Ga bijvoorbeeld mee met Mees, die denkt alles van draken te weten, totdat hij wel een heel bijzonder exemplaar tegenkomt. Of met Mijntje, die haar broertje in een konijn verandert.

5. Striker Force 7 – Cristiano Ronaldo

7-9 jaar

Coole graphic novel waarin Cristiano Ronaldo verandert van voetbalheld in superheld! Striker Force 7 – of SF7, zoals ze zichzelf meestal noemen – is een topgeheim agentschap dat onze planeet beschermt tegen allerlei kwade dreigingen. Voor een speciale missie schakelen ze de hulp in van Cristiano Ronaldo, want alleen een agent die voor elke missie slaagt is geschikt voor deze opdracht.

6. De gouden kokosnoot – Tosca Menten

10-12 jaar

Een hilarisch nieuw boek van Tosca Menten! Stel je voor… je komt uit een familie vol vrolijke klunzen die een familieprijs heeft voor het best blunderende familielid. En je moeder is de netste vrouw van de wereld en heeft een hekel aan al dat gestuntel! Pom heeft die pech. Ze moet alleen maar puzzels maken en de Gouden Kokosnoot mag ze nooit winnen. Maar daar laat haar neef Titus het niet bij zitten. In het jaar van de 50e Gouden Kokosnoot wordt het tijd dat Pom weer een echte Kokos wordt, al moet hij daarvoor de burgemeester inschakelen!

7. Iemand in het bijzonder – Arend van Dam & Marijke Klompmaker

10-12 jaar

In zijn nieuwe verhalenbundel neemt meesterverteller Arend van Dam je mee in een reis door de tijd met verhalen van bijzondere vrouwen. Allemaal hebben ze op hun eigen manier invloed gehad op de Nederlandse geschiedenis. Wetenschappers, schilders, schrijvers, muzikanten, en ontdekkingsreizigersmaar, ook gifmengster Goeie Mie en de eerste vrouwelijke plantagehouder, Elisabeth Samson.

8. De magische apotheek deel 1 & 2 – Anna Ruhe

10-12 jaar

Maak de feestdagen extra bijzonder met de magische boeken van Anna Ruhe! In De magische apotheek – er hangt een geheim in de lucht verhuist Lucie naar een villa waar ze met haar broertje Benno en buurjongen Mats wel een hele bijzondere geheime kamer ontdekt: een apotheek vol glinsterende en borrelende parfum. Maar één van die flesjes kan beter voorgoed gesloten blijven…

9. Het Ministerie van Oplossingen deel 1 t/m 3 – Sanne Rooseboom

10-12 jaar

Nina is een avontuurlijk meisje van 11 jaar dat niet van stilzitten houdt. Haar vader is postbode en als hij op een dag een brief aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen mee naar huis neemt, schreeuwt die er natuurlijk om gelezen te worden. De brief is van de 9-jarige Ruben die op school gepest wordt door de gemene Sophia en haar vriendinnen. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen dit op te lossen. Nina besluit dan om samen met haar beste vriendin, Alfa, Ruben te gaan helpen, aangezien zo’n ministerie natuurlijk niet echt bestaat. Maar dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw ontdekken ze dat ze zich daarin vergissen: er heeft wel degelijk een Ministerie van Oplossingen bestaan. Ze kunnen zelfs meehelpen aan het opnieuw oprichten ervan, als Sophia hun geheim tenminste niet ontdekt…

10. Elke dag broerdag – Tineke Honingh

10-12 jaar

Noa heeft vier broers. Ook al zijn ze maar een paar dagen in de week met z’n vijven, ze horen elke minuut bij elkaar. Maar dan lijkt een brief hun laatste broerdag aan te kondigen. Samen verzinnen ze een plan dat hun band flink op de proef zal stellen.