De leukste cadeautips voor Sinterklaas

De leukste cadeautips voor Sinterklaas

Het is weer bijna tijd voor de spannendste avond van het jaar: Sinterklaas! De pepernoten staan klaar, de schoentjes moeten weer gevuld worden en op pakjesavond is het natuurlijk tijd voor de echt bijzondere cadeaus. Maar welke kinderboeken zijn nou het allerleukste om van Sinterklaas te krijgen? Wij zetten een paar cadeautips op een rijtje!

1. De zes dienaren – Efteling

4-6 jaar, verschijnt 20 november

Duik samen met Langnek van de Efteling in een magisch sprookje. Een prins mag alleen met een prinses trouwen als hij een onmogelijke opdracht uitvoert. Op zijn reis ontmoet hij zes bijzondere mannen met een unieke gave. Kunnen zij hem helpen de opdracht uit te voeren?

2. Het kerstverhaal – Marianne Busser & Ron Schröder & Alex de Wolf

4-6 jaar, verschijnt 28 oktober

Kom alvast in de kerststemming met het kerstverhaal van Jozef, Maria en de geboorte van een heel bijzonder kindje, in dit boek poëtisch verteld door Marianne Busser en Ron Schröder. De mooie illustraties in pastelkleuren zijn van de hand van Alex de Wolf. Juf Sanne zei over dit prentenboek: ‘’Al jaren gebruik ik dit boek om het kerstverhaal op een begrijpelijke manier uit te leggen aan de kinderen. Ik ben dol op dit boek.’’

3. Meester Jaap - alle leukste, stoutste en gekste verhalen – Jacques Vriens

7-9 jaar

Een heerlijk boek om gezellig voor te lezen! In deze bundel vind je alle verhalen van meester Jaap. De allerleukste meester van Nederland. In zijn klas is het nooit saai: hij deelt spekkies uit, haalt een kip in de klas en begint een appelmoesfabriek. Maar ook bij minder leuke dingen probeert meester Jaap op zijn manier te helpen. Een kinderboekenklassieker van Jacques Vriens die iedereen in de kast moet hebben.

4. Het kattenmannetje en andere sprookjes – Janneke Schotveld

7-9 jaar, verschijnt 12 november

Na De kikkerbilletjes van de koning verschijnt van Janneke Schotveld een nieuwe bundel met sprookjes die nét een beetje anders zijn. Ga bijvoorbeeld mee met Mees, die denkt alles van draken te weten, totdat hij wel een heel bijzonder exemplaar tegenkomt. Of met Mijntje, die haar broertje in een konijn verandert.

5. Striker Force 7 – Cristiano Ronaldo

7-9 jaar

Coole graphic novel waarin Cristiano Ronaldo verandert van voetbalheld in superheld! Striker Force 7 – of SF7, zoals ze zichzelf meestal noemen – is een topgeheim agentschap dat onze planeet beschermt tegen allerlei kwade dreigingen. Voor een speciale missie schakelen ze de hulp in van Cristiano Ronaldo, want alleen een agent die voor elke missie slaagt is geschikt voor deze opdracht.

6. De gouden kokosnoot – Tosca Menten

10-12 jaar, verschijnt 22 november

Een hilarisch nieuw boek van Tosca Menten! De familie Kokos heeft een familietraditie: iedere zomer wordt de Gouden Kokosnoot uitgereikt aan het familielid dat het afgelopen jaar de grootste blunder heeft gemaakt. Samen met oom Petter, de grootste kluns van de familie, bedenkt Pom een plan om de prijs in de wacht te slepen. Maar dan maakt de hele familie ineens bijzonder veel blunders…

7. Iemand in het bijzonder – Arend van Dam & Marijke Klompmaker

10-12 jaar

In zijn nieuwe verhalenbundel neemt meesterverteller Arend van Dam je mee in een reis door de tijd met verhalen van bijzondere vrouwen. Allemaal hebben ze op hun eigen manier invloed gehad op de Nederlandse geschiedenis. Wetenschappers, schilders, schrijvers, muzikanten, en ontdekkingsreizigersmaar, ook gifmengster Goeie Mie en de eerste vrouwelijke plantagehouder, Elisabeth Samson.

8. De magische apotheek deel 1 & 2 – Anna Ruhe

10-12 jaar

Maak pakjesavond extra bijzonder met de magische boeken van Anna Ruhe! In De magische apotheek – er hangt een geheim in de lucht verhuist Lucie naar een villa waar ze met haar broertje Benno en buurjongen Mats wel een hele bijzondere geheime kamer ontdekt: een apotheek vol glinsterende en borrelende parfum. Maar één van die flesjes kan beter voorgoed gesloten blijven…

9. Het Ministerie van Oplossingen deel 1 t/m 3 – Sanne Rooseboom

10-12 jaar

Ga je mee op avontuur met de leden van het Ministerie van Oplossingen? Het Ministerie is een geheimzinnige organisatie die kinderen anoniem helpt met problemen. Alfa, Ruben en mevrouw Vis doen hun best om de oude en geheime organisatie opnieuw op te richten en zoveel mogelijk kinderen te helpen – terwijl ze in de gaten gehouden worden door de Zilvermannen, die het Ministerie het liefst wil opheffen!

10. Elke dag broerdag – Tineke Honingh

10-12 jaar, verschijnt 25 oktober

Noa heeft vier broers. Ook al zijn ze maar een paar dagen in de week met z’n vijven, ze horen elke minuut bij elkaar. Maar dan lijkt een brief hun laatste broerdag aan te kondigen. Samen verzinnen ze een plan dat hun band flink op de proef zal stellen.