De leukste doeboeken voor deze vakantie

DE LEUKSTE DOEBOEKEN VOOR DEZE VAKANTIE

Het aftellen is begonnen! De zomervakantie staat weer voor de deur. En je hoeft je deze zomer in het vliegtuig of op de achterbank niet te vervelen met al deze leuke doeboeken. Deze mogen zeker niet missen in de (kinder)koffer!

Kidsweek vakantieboeken

Ben je op zoek naar een doeboek dat garant staat voor uren plezier? Dan is Het grote Kidsweek doeboek deel 5 het vakantieboek voor jou! Het boek staat boordevol puzzels, strips, raadsels, weetjes en natuurlijk hilarische moppen. De grappige en zomerse verhalen van al je favoriete schrijvers – Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Tosca Menten, Mirjam Mous en Arend van Dam – maken je vakantie helemaal compleet! Kun je geen genoeg krijgen van het Kidsweek vakantieboek? Er zijn al meerdere delen verschenen.

Heeft jouw kind tijdens de zomer extra oefening nodig met lezen? Begrijpend lezen hoeft helemaal niet saai te zijn. Met de Kidsweek oefenboeken voor groep 4 & 5, 6 & 7 en groep 8 wordt begrijpend lezen weer leuk, ook in de vakantie! Het lijkt op een doeboek, maar dan met doelgerichte en leerzame opdrachten en bijbehorende filmpjes. Zo vergroot je kind niet alleen zijn tekstbegrip en woordenschat, maar leren ze ook van alles over sport, dieren en nog veel meer. Natuurlijk kunnen de bekende Kidsweek moppen en raadsels ook in deze boeken niet ontbreken. Leuk en leerzaam tegelijk!

AVI-vakantieboeken

Blijven lezen in de zomervakantie is erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat het leesniveau van kinderen tijdens de zomer soms wel één of twee niveaus terugvalt. Houd het leesniveau daarom op peil met onze AVI-vakantieboeken. In deze boeken (verkrijgbaar in AVI M3-E3 en AVI M4-E4) vind je niet alleen de leukste AVI-verhalen van al je favoriete schrijvers, maar ook oneindig veel puzzels, raadsels en andere leuke spelletjes.

Het grote Superjuffie doeboek

Superjuffie is inmiddels de bekendste juf van Nederland. Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van de avonturen van Superjuffie is er ook Het grote Superjuffie doeboek, een heerlijk doeboek met de leukste knutsels, tips, raadsels, strips en verhalen. Maar ook allerlei weetjes en feitjes over Superjuffie, zodat je nog meer van haar te weten komt. Na het lezen van dit boek, mag je jezelf een echte Superjuffie-kenner noemen!

Streepjescode Blauw

Streepjescode Blauw is een originele variant op het bestaande doeboek, zoals alleen Tosca Menten het zou kunnen maken. Verwacht dus geen standaard vakantieboek zoals je die gewend bent. Tosca bedacht, schreef én illustreerde hilarische tips, talloze overbodige weetjes, absurde opdrachten en heel veel doewerk: teken het geluid van een lieveheersbeestje, draag de onderbroek van je vader, zoek een gat in de markt, zeg níet tegen de juf dat ze een garnaal is. Streepjescode Blauw is hét doeboek voor de creatieve kinderen!

Het grote Lang geleden… doeboek

Is jouw kind gek op geschiedenis? Speciaal voor alle ontdekkers is er Het grote Lang geleden… doeboek. Dit boek gaat verder waar de verhalen in Lang geleden…  ophouden. Speel het spannende geschiedenisspel, maak je eigen vikingarmbandje of leer schilderen met een perspectiefraam zoals Vincent van Gogh. Nobelprijswinnaars, ontdekkingsreizigers, kunstenaars en archeologen, ze komen allemaal voorbij in dit boek dat van elk vrij uurtje een leerzaam avontuur maakt.