De leukste kinderboeken in de klas

 

Naast de algemene Facebook-pagina van De leukste kinderboeken, is er ook een pagina speciaal voor leerkrachten. De leukste kinderboeken in de klas is speciaal gericht op docenten van basisscholen. Op maandag, woensdag en vrijdag worden er boekentips voor in de klas gepost.

De boeken die op de pagina verschijnen zijn geschikt voor alle leerlingen op de basisschool. We plaatsen boekentips voor zowel jongere als oudere kinderen. We geven tips voor boeken die je kunt gebruiken tijdens de les, voorleestips voor groep één en twee en algemene tips.

Tip voor tijdens de les op maandag
De post op maandag staat in het teken van boeken die gebruikt kunnen worden tijdens de les. Bijvoorbeeld een historische roman voor geschiedenis, of een atlas voor de les aardrijkskunde. De boeken zijn geschikt voor verschillende leeftijden. De ene keer is een boek geschikt voor de onderbouw, andere keren voor de bovenbouw.

Voorleestip op woensdag
Op woensdag delen we de leukste kinderboeken om voor te lezen in de kleuterklas! Dit kunnen voorleesbundels zijn, maar ook prentenboeken van Nederlandse kinderboekenschrijvers of buitenlandse auteurs. Deze boeken zijn minder geschikt voor de bovenbouw.

Algemene tip op vrijdag
De algemene tips op vrijdag kunnen over alle soorten kinderboeken gaan. Soms delen we een mooi prentenboek, maar het kan ook een boek zijn dat leerlingen in de bovenbouw zelf kunnen lezen. Op vrijdag delen we niet alleen boekentips, maar ook actualiteiten, kleurplaten en andere boek-gerelateerde dingen.