De leukste kinderboeken over dieren

DE LEUKSTE KINDERBOEKEN OVER DIEREN

Van doeboek tot kijkboek – er is voor elk wat wils

Welk kind is er niet gefascineerd door de natuur en alle insecten, vogels, grote en kleine beesten die daarin rondlopen? Gelukkig is er voor ieder nieuwsgierig kind een boek, of dat nou een grappig feitjesboekje is, een handig opzoekboek of een naslagwerk voor op de bank. Wij hebben de zeven leukste non-fictie kinderboeken over dieren op een rijtje gezet!

Een schitterend naslagwerk

Voor 7-9 jaar (maar mooi voor iedereen)
Wist je dat er meer dan 150.000 verschillende soorten vlinders en motten bestaan? Een spectaculaire wereld van vlinders van Ben Rothery is een schitterend geïllustreerd boek dat een unieke kijk geeft in de vlinderwereld. Laat je verrassen door de verbazingwekkende feiten en sta versteld van gedetailleerde spreads met uitgeklapte vleugels. Om uren samen mee op de (tuin)bank te zitten.

Volkskrant-recensent Pjotr van Lenteren zei over dit boek: ‘Verpletterend mooi uitgegeven vlinderboek.’

Opzoekboeken over alle kleine diertjes buiten

Voor 7-9 jaar
Voor alle vogelaars en diertjeskijkers in de dop maakte Nathalie Tordjman Het complete vogelboek en Steekbeesten en kriebeldieren. De rijk geïllustreerde boeken staan vol met thematische spreads, zoek-en-vindpagina’s om kleine diertjes in je eigen omgeving te herkennen, tips en quizjes. Een boek om mee naar buiten te nemen én om thuis mee verder te gaan. Extra leuk: achterin Het complete vogelboek staan QR-codes met vogelgeluiden.

Het supergrote uitklapboek vol dieren

Voor 5-9 jaar
Een supergroot uitklapboek vol fascinerende dierenfeiten en prachtige actiefoto’s. In de korte, aantrekkelijke teksten en mooie foto’s en illustraties worden zes wilde dieren geïntroduceerd: de tijger, de olifant, de orka, de kameleons, de toekan en de orang-oetan. Perfect voor kinderen vanaf vijf jaar om (samen met hun grote broer of zus) doorheen te bladeren en mee te spelen.

Dierenboek voor de allerkleinsten

Voor 0-3 jaar
De boeken van Roger Priddy voor de jongste lezers zijn al jarenlang een wereldwijd succes bij ouders. Mijn eerste 100 dieren is een leerzaam prentenboekje om de woordenschat te vergroten. Met herkenbare foto’s tegen kleurrijke achtergronden. De zachte cover en het bescheiden formaat maken het prettig hanteerbaar voor dreumeshandjes.

Coole atlas voor kinderen met een smartphoneverslaving  

Voor 6-9 jaar
In De grote dierenatlas reis je langs alle continenten en kom je de kleinste, grootste, raarste en mooiste dieren tegen – wel meer dan vijfhonderd soorten. Met de bijbehorende gratis app zijn meer dan honderd geweldige dierenfilmpjes te bekijken. Echt een boek voor kinderen die niets doen zonder smartphone of tablet!

De evolutieleer voor kinderen

Voor 7-9 jaar
Waarom is een reuzenschildpad zo groot en bestaan er pony’s met strepen? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Het verhaal van de reuzenschildpad, een prachtig geïllustreerde hervertelling van Charles Darwins beroemde Over het ontstaan van soorten. In dit kleurrijke non-fictieboek wordt de evolutietheorie op een toegankelijke manier uitgelegd aan kinderen (en volwassenen). Een inspirerende eerste kennismaking met de theorie die onze kijk op de wereld veranderde.

Grappige feitjes om aan elkaar te vertellen

Voor 7-9 jaar
Feiten en fabels is een van de leukste rubrieken uit de Kidsweek. De redactie verzamelde de meest bizarre feitjes en de gekste fabeltjes over dieren voor Kidsweek feiten en fabels – Dieren. Een leuke pocket op broekzakformaat voor kinderen die gek zijn op weetjes.