De leukste kinderboeken voor de herfst 2017

DE LEUKSTE KINDERBOEKEN VOOR DE HERFST

De bladeren aan de boom zijn bruin, dat kan maar één ding betekenen, het is herfst! Buiten is het fris, heerlijk dus om binnen op de bank een boek te lezen. Maar wat is nu het beste boek voor op een winderige herfstmiddag? Wij helpen graag met kiezen!  

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

De serie Dummie de Mummie is razend populair bij kinderen van 10 tot 12 jaar. Zo populair dat er van de eerste drie boeken zelfs een film is gemaakt! Op 4 oktober gaat de film Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet in première. Daarom is er nu ook een filmeditie van dit boek, waarin Dummie na een spannende reis terug is in Egypte om samen met Goos en Klaas het graf van zijn vader, farao Achnetoet, te zoeken. Vol goede moed gaan ze op pad. Maar Egypte is na vierduizend jaar helemaal veranderd en het graf van Achnetoet is nergens te vinden. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks en plotseling zijn Goos en Dummie in groot gevaar...

Superjuffie op de Zuidpool

Bij kinderen van 7 tot 9 jaar is Superjuffie heel erg populair. Onlangs is het zevende(!) boek in deze serie uitgekomen: Superjuffie op de Zuidpool. De boeken van Superjuffie staan erom bekend dat ze heel geschikt zijn om zelfstandig te lezen. Maar ze zijn ook heel leuk om voor te lezen. In dit deel gaan Juf Josje en Hakim trouwen! Tenminste, dat is de bedoeling. Maar de bruid verdwijnt op haar eigen bruiloft. Het lukt haar nog net om een berichtje van vier letters achter te laten: help! Waar is ze heen? Met wie? En vooral: waarom? Superjuffie raakt flink in de problemen en dat op wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden. Lukt het Hakim en de kinderen om haar te redden?

Hoe werkt dat?

Kinderen die zich liever verdiepen in de hedendaagse technologie zullen heel blij zijn met Hoe werkt dat?. Hierin staat alles wat de moderne 10-jarige moet weten over supercoole uitvindingen en hightech-wetenschap.  Aan de hand van ongelooflijk beeldmateriaal ontdekt het kind de werking van drones, supercomputers, onderwaterhotels, hoverboards, vliegende auto’s en glow-in-the-darksticks. Een geweldig boek om je uren in te verliezen door de afwisselende vormgeving, de bijzondere foto’s en de diversiteit van de onderwerpen. 

Koning Eddie en het Machtige Monster

De grappige serie Koning Eddie van Andy Riley is voorzien van prachtige illustraties. Het tweede deel van de serie Koning Eddie en het Machtige Monster verschijnt dit najaar. Deze boeken zijn heel leuk voor fans van De waanzinnige boomhut en De vreselijke twee. Eddie is geen gewone jongen. Hij is een koning, met een troon en zijn eigen harnas, en een kasteel met geheime gangetjes en zo. Wanneer Koning Eddie hoort dat er een gigantisch en afschuwelijk monster zijn kant op komt, weet hij dat hij ertegen moet gaan vechten. Net als de kwade Keizer Nurbizoon, die absoluut niet een véél geniepiger plan heeft voor het monster. Natuurlijk niet.
'Koning Eddie en het machtige monster' verschijnt op dinsdag 14 november.

Niet thuis

Meesterverteller Jacques Vriens komt eind september met een bijzonder nieuw boek. Niet thuis is een herkenbaar en gelaagd verhaal voor kinderboeken-lezers tussen de 10 en 12 jaar.
Hannah woont niet thuis, maar in een leefgroep van zeven kinderen. Allemaal hebben ze hun eigen bijzondere verhaal. Ze kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden, maar als het erop aankomt, laten ze elkaar niet in de steek. Dan vangt Hannah een geheim gesprek op tussen de groepsleiders. Er moet bezuinigd worden in de jeugdzorg en dat heeft ingrijpende gevolgen. Zodra de kinderen erachter komen wat er aan de hand is, verzinnen ze samen een spannend en gewaagd plan.