De leukste kinderboeken voor de zomer

DE LEUKSTE KINDERBOEKEN VOOR DE ZOMER

Het is eindelijk zomer! Wij kunnen niet wachten tot we weer lekker buiten in het zonnetje kunnen lezen. En zomer betekent ook vakantie! Op zoek naar de leukste en spannendste boeken voor in de (kinder)koffer? Wij helpen graag met selecteren! 

Meiden aan de bal!

Uit onderzoek blijkt dat het leesniveau van kinderen tijdens de zomervakantie soms wel één of twee niveaus terugvalt. Houd het leesniveau op peil met bijvoorbeeld het stoere nieuwe meidenboeken van Vivian den Hollander, Meiden aan de bal! (AVI M4). Kim speelt bij RVC. Eerst bij de jongens, maar nu samen met zes meisjes. Haar droom is later prof te worden. Ze is heel goed, maar helaas heeft haar meidenteam al twee keer verloren. De volgende wedstrijd is dus super spannend. Gelukkig staan haar vrienden Bas en Frank langs de lijn, maar of dat ook echt helpt….?

Siem Subliem en het Rode Gevaar

De humoristische boeken van Tosca Menten zijn zeer geliefd bij meiden én jongens vanaf 7 jaar. Siem Subliem en het Rode Gevaar is het tweede deel in een nieuwe serie die in december startte met Siem Subliem en het ei van Jannes. Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur is razend jaloers op het nieuwe geurtje ‘Siem Subliem 1’ van parfumfabriek Hemelse Neuzen. Hij wil per se weten wat erin zit. Daarom stuurt Karel zijn tweelingdochters Ploos en Toos naar landgoed Pierewaai. Die ontdekken het geheim van het geurtje, maar sluiten ook vriendschap met Siem en Struis. Ze verklappen het geheim niet aan hun vader. Nijdig besluit Karel om Struis dan maar te ontvoeren…

300 minuten

10 verhalen. 10 gevaarlijke situaties. 10 stoere helden. En maar 30 minuten om te ontsnappen… 300 minuten is hét leesboek voor jongens en meiden van 10 of ouder die het lastig vinden lange tijd geconcentreerd te lezen. George zit vast in een neerstortend vliegtuig zonder motor en zonder piloot. Milla zit onder het radioactieve afval en de zuurstof in haar veiligheidspak is bijna op. En Otto begeeft zich in de donkerste diepten van de oceaan, waar een hongerig wezen rondzwemt…

Beleef 10 keer 30 minuten spanning in 30 minuten leestijd* per verhaal (*gebaseerd op de gemiddelde leessnelheid)!

Luchtpiraten

De Luchtpiraten zullen je omver blazen! Een stoere nieuwe 10+-serie voor fans van Pirates of the Caribbean!

Zoya Delarose wordt door luchtpiraten ‘gestolen’ uit het weeshuis waar ze woont. Tussen de wolken aan boord van het luchtschip The Dragonfly ontdekt Zoya een wereld van meteorietstormen, zwaardgevechten, drijvende eilanden en de lang verloren schat waar iedereen op uit is. Met een levensgevaarlijke vijand op de loer vindt Zoya de kracht om haar angsten onder ogen te zien en vindt ze letterlijk de sleutel van haar lot. 

Roodkapje

Wie kent het sprookje van Roodkapje niet? Over het vrolijke meisje dat haar zieke oma in het bos koekjes gaat brengen. Roodkapje is al 65 jaar een van de meest herkenbare en geliefde iconen bij de Efteling, en nu heeft ze ook nog haar eigen prentenboek! Roodkapje is na Pinokkio het tweede prentenboek dat in samenwerking met de Efteling verschijnt. Mark Janssen maakte adembenemend mooie illustraties bij het verhaal. Gaan jullie naar de Efteling of zijn jullie pas geweest? Dan herken je vast het huisje van Roodkapjes oma uit Sprookjesbos!