De leukste kinderboeken voor de zomer

DE LEUKSTE KINDERBOEKEN VOOR IN DE ZOMER

De zomer komt er weer aan! En dat betekent dat ook de zomervakantie dichterbij komt. In dit artikel geven we zes tips voor de leukste kinderboeken om deze zomer heerlijk in te verdwalen.

Superjuffie en het apencircus

Janneke Schotveld

Een nieuw avontuur van de leukst juf van Nederland! Die mag je natuurlijk niet missen. Het is zomervakantie en het circus is in de stad. Zonder dieren natuurlijk, want dat is verboden. Dus juf Josje en Hakim kunnen er zonder problemen naartoe… Toch?

Superjuffie en het apencircus is het achtste deel in de zeer geliefde serie van Janneke Schotveld, maar is ook heel goed los van de andere delen te lezen. Voor kinderen vanaf 7 jaar!

De magische apotheek

Anna Ruhe

Dit magisch mooie boek is een aanrader voor de fans van Nevermoor. De magische apotheek volgt hoofdpersoon Lucie en haar vijfjarige broertje Benno. Wanneer zij naar een oude mysterieuze villa verhuizen belanden ze samen met hun nieuwe buurjongen Mats in allerlei avonturen. Het oude huis blijkt namelijk een geheime apotheek te hebben vol magische geurflesjes! Alleen blijken sommige flesjes gevaarlijk te zijn…

De magische apotheek is het eerste deel uit een serie van vijf en geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Sanne Rooseboom

Het Ministerie van Oplossingen helpt mensen met hun problemen, maar niemand mag weten dat ze bestaan! Nina en de rest van het Ministerie storten zich weer op een nieuwe zaak. Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis is het derde deel uit de populaire serie van Sanne Rooseboom, maar is ook heel goed los te lezen van de andere boeken uit de reeks. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ook leuk om voor te lezen aan jongere kinderen. 

Tien vragen aan mijn vader

Evelien Feltzer

Als je op zoek bent naar een zomers boek dan ben je hier aan het juiste adres! Tien vragen aan mijn vader is een prachtige jeugdroman over familie, zelfvertrouwen en tweede kansen.

Op haar twaalfde verjaardag wordt Lou uitgenodigd door haar vader om naar Tarifa in Spanje te komen. Hartstikke leuk, Lou kan wel een vakantie gebruiken. Maar er is een dingetje… Lou kent haar vader helemaal niet! Onder de Spaanse zon leert ze haar vader én haarzelf beter kennen, wordt ze voor het eerst verliefd en komt ze erachter dat iedereen een tweede kans verdient. 

Tien vragen aan mijn vader is een ontroerend coming of age-verhaal voor kinderen vanaf 10 jaar en zal half juni in de winkels liggen.

Elvis &  Jones

Jeroen van Konningsbruge en Marie-Clare Witlox

Elvis en Jones wonen in een oud huis in Amsterdam. Hun vader werkt bij de politie en hun moeder is kunstschilder. Op een dag vinden ze op zolder een oude doosje met een brief uit 1955 van een meisje dat vroeger in het huis woonde. Hierdoor belanden Elvis en Jones in een spannende speurtocht door hartje Amsterdam!

Elvis & Jones is een spannend verhaal over twee stoere kinderen. Een sprankelend debuut van acteurskoppel Jeroen van Konningsbrugge en Marie-Clare Witlox voor kinderen vanaf 7 jaar. Elvis & Jones ligt begin juni in de (online) boekhandel! 

Siem en Struis en de Waanzinnige schuimbom

Tosca Menten

Kakels mirakels! Het hilarische derde verhaal over Siem en Struis! Siems vader en moeder maken kans op de Gouden Neus als beste parfumfabriekdirecteuren van het land! Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur kan dat niet uitstaan. Hij verzint een sluw plan om voorgoed af te rekenen met zijn concurrent. Hij stuurt de Wrongels met een list naar Australië en duikt zelf op als de vergeten kwarttante Carola, die in de tussentijd best op Siem wil passen. Gewapend met een bom trekt hij bij Siem in en gaat op zoek naar hun geheime laboratorium.

Tosca Menten ken je natuurlijk van onder andere Dummie de Mummie en Dirkje Bakkes. Siem en Struis en de Waanzinnige schuimbom is het derde deel in de serie over Siem en Struis voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Nog meer tips voor tijdens de vakantie

Lees ook het artikel met de leukste doeboeken voor in de vakantie! Bijvoorbeeld Streepjescode rood, het grappige activiteitenboek met al je favoriete personages van Tosca Menten, of de leuke en leerzame doeboeken van Kidsweek!