De leukste kinderboeken voor in de zomervakantie

LEES DE HELE ZOMER DOOR!

De zomervakantie is weer begonnen! Heerlijk, eventjes geen school… Maar blijven lezen tijdens de vakantie is heel belangrijk. Geen straf natuurlijk, want er zijn zo veel leuke boeken om de zomer mee door te komen! Keuzestress? Er zijn zo vlak voor de vakantie een hoop toffe boeken in de aanbieding. Bijvoorbeeld Het grote AVI doeboek deel 3, Het grote Superjuffie doeboek, De Bliksemdief graphic novel en Streepjescode Blauw van Tosca Menten. Deze vier titels zijn tot en met 31 juli maar 5 euro, dus grijp je kans!

De komende weken staan bij ons in het teken van zomerlezen. Hou dus zeker onze website, Facebook en Instagram in de gaten voor winacties, video's, kleurplaten, take-overs door auteurs en meer! 

5 zomer-leestips

Superjuffie en het apencircus Janneke Schotveld

Het nieuwste verhaal van de leukste juf van Nederland! Ook juf Josje heeft zomervakantie en deze zomer gaat ze samen met Hakim naar het circus. Daar kunnen ze prima naartoe, want wilde dieren in het circus zijn verboden… Toch? De kinderen bezoeken ook het circus en belanden toch weer op een geheim waarbij ze Superjuffie’s hulp hard nodig hebben!

Siem en Struis en De Waanzinnige Schuimbom Tosca Menten

Kakels mirakels Siem en Struis beleven een nieuw hilarisch avontuur in dit derde deel uit de serie! Siems vader en moeder maken kans op de Gouden Neus als beste parfumfabriekdirecteuren van het land! Maar hun concurrent Karel Meur kan dat niet uitstaan, dus hij verzint een sluw plan om ze te dwarsbomen. Verkleed als tante Carola past hij op Siem en probeert hij alle geheime recepten te ontrafelen. Dat laten Siem en Struis natuurlijk niet gebeuren!

Elvis & Jones – Jeroen van Koningsbrugge & Marie-Claire Witlox

Broer en zus Elvis en  Jones vinden oude brieven in hun herenhuis in Amsterdam. Zo belanden ze in een mysterieuze speurtocht door hun buurt. Ze proberen het geheim te houden voor papa en mama, maar raken steeds meer verwikkeld in de speurtocht!

Tien vragen aan mijn vader – Evelien Feltzer

Het perfect zomerboek! De twaalfjarige Lou gaat voor haar verjaardag samen met haar twee moeders naar het zonnige Zuid-Spanje om voor het eerst haar vader te ontmoeten. Spannend! Eenmaal daar leert ze haar vader steeds beter kennen en ontdekt ze dat iedereen een tweede kans verdient.  Ook zij.

De magische apotheek – Anna Ruhe

Beleef een magisch avontuur met Lucie, haar broertje Benno en hun nieuwe buurjongen Mats. In de oude villa waar ze wonen vinden ze een geheimzinnige kamer vol met geurflesjes. Deze geuren blijken magische krachten te hebben. Vet cool! Maar ook wel een beetje gevaarlijk soms…

Kijk vooral rond op onze website, Facebook en Instagram voor meer zomerse leestips. Ook hebben we de leukste doeboeken, zo hoef je je geen moment te vervelen deze vakantie!