De Nationale Voorleesdagen

DE NATIONALE VOORLEESDAGEN

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! Van 25 januari t/m 4 februari vindt alweer de 14e editie plaats. Anderhalve week lang staat alles in het teken van prentenboeken. De kleine walvis van Banji Davies is het Prentenboek van het Jaar en ook is er een Prentenboeken TopTien. Ook wij van De leukste kinderboeken maakten een selectie van prentenboeken die je zeker moet lezen!

Zullen we spelen, Bout? van Nicole de Cock
Leuk en herkenbaar voor alle opa’s, oma’s en kleinkinderen!

In Zullen we spelen, Bout? willen Bout en Moertje opa en oma spelen, waar wat doen zij eigenlijk? Spelenderwijs komen ze er achter dat het eigenlijk helemaal niet uit bent of je oud bent of jong, als je maar plezier hebt!

Ik wil een knuffel van David Melling
Voor alle kinderen die graag knuffelen

In Ik wil een knuffel gaat Dorus op zoek naar de allerfijnste berenknuffel!

De Kindertemmer van Jacques Vriens en Kees de Boer
Hilarisch verhaal voor ondeugende kinderen

De wanhopige ouders van de vervelende kinderen Quinten en Annabel zijn ten einde raad. Zou De Kindertemmer hen kunnen helpen om de broer en zus terug in het gareel te krijgen?

Pien en de weerwolf van Myrthe van der Meer
Voor stoere en onverschrokken kinderen

In Pien en de weerwolf zijn de vampiertanden van Piens oma wegbezuinigd uit haar koninklijke kunstgebit! Pien en Pony weten gelukkig wel raad, want in een oerwoud en sprookjesbeesten is er vast wel iemand die een paar tanden over heeft…

Ik wil op ballet van Anna Membrino en Smiljana Coh
Voor alle dansers en danseressen

In Ik wil op ballet wil Mia, net als haar grote zus, op ballet! Maar met alleen de goede outfit ben je nog geen balletdanseres. Oefenen valt nog niet mee, maar gelukkig helpt haar grote zus haar. Samen dansen is het leukst!

De coole cowboy van Tjibbe Veldkamp en Wouter Tulp
Voor alle coole cowboys en prinsessen

De coole cowboy is een grappig en spannend verhaal vol verrassende wendingen! De jonkvrouw prinses duikt op in het wilde Westen en wil dat de coole cowboy haar romantisch redt van gemene ridders, dat hij ophoudt met schieten en dat ze uiteindelijk trouwen...

Pinokkio van De Efteling
Voor kindjes die niet altijd de waarheid vertellen…

In Pinokkio heeft de arme en eenzame houtsnijder Gepetto één grote wens: een zoon. De blauwe fee tovert daarom uit een stuk hout een ondeugende pop, maar zal hij ooit een echte jongen worden?

Een jaar zonder papa van Suzanne Collins
Voor de kinderen van ouders die uitgezonden worden

In Een jaar zonder papa wordt de vader van Suzy uitgezonden naar Vietnam. Maanden gaan voorbij en met elke ansichtkaart van haar vader wordt Suzy banger dat ze hem niet meer zal herkennen. Wanneer hij terugkomt, ontdekt ze dat de oorlog hem heeft veranderd, maar dat hij nog steeds veel van haar houdt.

Elmer en de wedstrijd van David McKee
Voor fans van de meest kleurrijke olifant ter wereld!

In Elmer en de wedstrijd organiseert Elmer een wedstrijd. De olifanten beschilderen zich in alle kleuren van de regenboog en aan het einde krijgt iedereen een mooie medaille.

Waar is Dribbel? van Eric Hill
Voor kinderen die houden van verstoppertje!

Waar is Dribbel? is het eerste en beroemdste boekje over de avonturen van Dribbel! Het is tijd om te gaan eten, maar waar is Dribbel? Kijk samen onder de flapjes in dit leuke kartonboekje en zoek Dribbel!