De winter door met de leukste kinderboeken 2018

De winter door met de leukste kinderboeken

Brrr. Heb jij het ook zo koud? In de winter is het natuurlijk veel te koud om buiten te zijn. Je kan beter met een superleuk boek op de bank zitten. Oh, en vergeet de warme chocomel niet! Wij helpen je wel met het kiezen van een boek, dan kan je meteen beginnen. 

Het ministerie van oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Nu het Ministerie van Oplossingen opnieuw is opgericht, kan Nina niet wachten om aan de slag te gaan samen met Alfa, Ruben en mevrouw Vis. Het Internationaal Genootschap stuurt een bericht dat ze kunnen beginnen zodra de laatste openstaande zaak is opgelost. Een onopgeloste zaak? De kinderen duiken samen met mevrouw Vis in de archieven en ontdekken dat er inderdaad een zaak is uit 1953 waar het Ministerie nooit een oplossing voor heeft gevonden: de zaak van de vermoorde huisbaas en de verdwenen Van Gogh. Het Ministerie gaat meteen aan de slag, maar het is niet gemakkelijk om aan informatie te komen uit die tijd, en daarbij worden ze nog steeds in de gaten gehouden door de Zilvermannen. Zullen ze de zaak alsnog ongemerkt tot een goed einde kunnen brengen? Dit boek is heel leuk voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

'Het ministerie van oplossingen en de verdwenen Van Gogh' verschijnt op 22 februari

Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

Maashi! Dummie de mummie is ideaal voor kids van 10 tot 12 jaar. Dummie en Goos gaan op schoolreisje. In de dierentuin ontmoeten ze krokodillenverzorger Hamid en zijn lievelingskrokodil Toemsa. Tot Hamids verdriet moet Toemsa binnenkort verhuizen. Alleen een wonder kan dat nog tegenhouden. Kon Toemsa maar iets bijzonders doen tijdens de jubileumparade in de dierentuin. Maar krokodillen kun je niks leren. Of wel? Toemsa blijkt een geheim te hebben en als Dummie dat per ongeluk ontdekt, is er opeens weer hoop. Samen met Goos en Hamid bedenkt hij een waanzinnig plan. Maar daar lijkt niet iedereen even blij mee te zijn. Op de dag van de parade gaat er iets afschuwelijk mis…

Koning Eddie en het machtige monster

Deel 2 in de graphic-novel-serie vol absurdistische humor! Eddie is geen gewone jongen. Hij is een koning, met een troon en zijn eigen harnas, en een kasteel met geheime gangetjes en zo. Wanneer Koning Eddie hoort dat er een gigantisch en afschuwelijk monster zijn kant op komt, weet hij dat hij ertegen moet gaan vechten. Net als de kwade Keizer Nurbizoon, die absoluut niet een véél geniepiger plan heeft voor het monster. Natuurlijk niet.
Voor fans van De waanzinnige boomhut en De Vreselijke Twee. Ideaal voor kinderen van 8 tot 10 jaar.

Superjuffie op de Zuidpool

Bij kinderen van 7 tot 9 jaar is Superjuffie heel erg populair. Onlangs is het zevende(!) boek in deze serie uitgekomen: Superjuffie op de Zuidpool. De boeken van Superjuffie staan erom bekend dat ze heel geschikt zijn om zelfstandig te lezen. Maar ze zijn ook heel leuk om voor te lezen. In dit deel gaan Juf Josje en Hakim trouwen! Tenminste, dat is de bedoeling. Maar de bruid verdwijnt op haar eigen bruiloft. Het lukt haar nog net om een berichtje van vier letters achter te laten: help! Waar is ze heen? Met wie? En vooral: waarom? Superjuffie raakt flink in de problemen en dat op wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden. Lukt het Hakim en de kinderen om haar te redden?

De reis van Syntax Bosselman – verhalen over de slavernij

Historisch jeugdboek van Arend van Dam over Nederland en de slavernij. Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Hij tekende de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek. 
Met De reis van Syntax Bosselman schreef Arend van Dam niet alleen een boek vol indrukwekkende geschiedenisverhalen, hij doet ook verslag van zijn zeer persoonlijke zoektocht naar de mensen achter de geschiedenis. Dit boek is voor kinderen van 10 tot 12 jaar die naast een goed verhaal ook geïnteresseerd zijn in geschiedenis.

'De reis van Syntax Bosselmans' verschijnt op 22 februari