DE ZOMER DOOR MET DE LEUKSTE KINDERBOEKEN

DE ZOMER DOOR MET DE LEUKSTE KINDERBOEKEN

Het is eindelijk zomer! Wij kunnen niet wachten tot we weer lekker buiten in het zonnetje kunnen lezen. En zomer betekent ook vakantie! Op zoek naar de leukste en spannendste boeken voor in de (kinder)koffer? Wij helpen graag met kiezen!

Sneeuwwitje

Wie kent het sprookje van Sneeuwwitje niet? Over een schitterende prinses met lippen zo rood als bloed, haren zo zwart als ebbenhout en een huid zo wit als sneeuw die bij zeven dwergen terechtkomt. In dit betoverende prentenboek komt het wereldberoemde sprookje tot leven. Sneeuwwitje is na Roodkapje en Pinokkio alweer het derde prentenboek dat in samenwerking met de Efteling verschijnt. Job van Helder en Esther Rosier maakten sfeervolle tekeningen bij het verhaal.

Dummie de mummie

Dummie de mummie is al tien jaar niet meer weg te denken uit de Nederlandse kinderboekenwereld. Dat vieren we met feestelijke nieuwe uitgave van alle avonturen van Dummie. Deze kleurrijke edities zijn er speciaal voor iedereen die de leukste mummie ter wereld nog niet kent én natuurlijk voor de echte fans. Want wie alle delen spaart, maakt de tekening op de ruggen compleet! Geniet deze zomer van Dummie de mummie en de gouden scarabee, Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet, Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba en Dummie de mummie en het masker van Sebek-Ra.

Kaat en Ko op zoek naar de schat

Uit onderzoek blijkt dat het leesniveau van kinderen tijdens de zomervakantie soms wel één of twee niveaus terugvalt. Houd het leesniveau op peil met bijvoorbeeld het nieuwste AVI-piratenverhaal van Vivian den Hollander.
Kaat is jarig en dat moet natuurlijk worden gevierd met een ect piratenfeestje! Samen met haar vriendjes en hond Ko gaat Kaat op zoek naar de schat die haar vader heeft verstopt op het stand. Maar de speurtocht blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn…

Bennie Tak aan de wandel

Bennie houdt niet van stilzitten. Hij is toch niet voor niets een wandelende tak? Helaas denken zijn ouders, broertje en zusje daar anders over. Die zitten de hele dag zo stil als en stok. Op een dag gebeurt er een ramp: de Takkies worden uit hun woonstruik gezet! Met frisse tegenzin verhuizen ze naar een oud vogelhuisje in een holle boom. Wanneer Bennie daar midden in de nacht iemand om hulp hoort roepen, gaat hij op onderzoek uit. Diep onder de grond ontdekt hij een wereld vol insecten met een groot probleem. Bennie besluit hen te helpen. Maar hij merkt al snel dat dit wel een heel groot avontuur is voor een wandelende tak…
Dit veelbelovende debuut over anders (willen) zijn is toegankelijk geschreven en is mede dankzij de korte hoofdstukken het perfecte boek voor zowel beginnende als oudere lezers.

Woestijnpiraten

De Luchtpiraten zijn terug – en nu in de woestijn! Deze stoere 10+-serie is een actiefilm in boekvorm, voor de fans van Percy Jackson en De grijze jager. Deze spannende fantasiewereld zit vol vliegende schepen en luchtdieven, met snelle overrompelende acties en heerlijk stoere personages.

Zoya zag ze het eerst: vurige, oranje lichten aan de nachtelijke hemel. Eerst dacht ze dat het misschien vuurwerk was, of sterren, misschien lantaarns. Maar het waren brandende raketten en ze kwamen recht op hen af. De Waterjuffer werd aangevallen…
Het laatste wat Zoya zag, was een storm van oranje vuur. Nu ligt ze op de harde grond, omringd door smeulend puin, terwijl Lendon Kanes koude, maniakale lach nog nagalmt in haar oren. Net toen ze dacht dat ze aan hem was ontkomen, kwam hij terug om hen allemaal te vernietigen.