DEX IN DE TOP 3 VAN DE HOTZE DE ROOSPRIJS

DEX IN DE TOP 3 VAN DE HOTZE DE ROOSPRIJS

Mijke Pelgrim heeft helaas niet de Hotze de Roosprijs voor beste debuterende kinderboekenschrijver gewonnen, maar wat zijn we trots op haar! Dex - over school en andere ellende haalde de top 3! De jury over Dex: "de juryleden vinden dit een grappig boek. Ze vinden vooral leuk dat het over de middelbare school gaat. Een citaat van een jurylid: Het gaat over Dex en de ellende die hij meemaakt op school. Het is heel grappig en soort van leerzaam. Dit boek past gewoon bij mij."

De Hotze de Roosprijs is een belangrijke prijs voor het beste kinderboek van een debutant. De jury, bestaande uit leerlingen van groep 6 en 7 van zestien Zaanse basisscholen, hebben de afgelopen maanden de boeken van zestien debuterende kinderboekenschrijvers gelezen en daaruit hun favoriet gekozen. De kinderboekenschrijver met de meeste stemmen wint de Hotze de Roosprijs en ontvangt een geldprijs van 4500 euro.

Over Dex – over school en andere ellende

Wat is er erger: bergen huiswerk krijgen of nieuwe vrienden maken? Op de middelbare school gaat het er anders aan toe dan in groep acht – en dat ligt niet alleen aan de vakken en de leraren. Dex heeft geen zin in al die nieuwigheid. Hij wil dat alles blijft zoals het is: Brian is zijn vriend, school is stom en de pauze overleef je met tosti’s en energydrink. Alles gaat helemaal prima, totdat een paar jongens uit de klas zich in de pauzes met Dex en Brian beginnen te bemoeien…