DEX GENOMINEERD VOOR DE HOTZE DE ROOSPRIJS

DEX GENOMINEERD VOOR DE HOTZE DE ROOSPRIJS

We zijn zo enorm blij en trots, want Dex – over school en andere ellende van Mijke Pelgrim is een van de drie finalisten van de Hotze de Roosprijs 2018! De jury, bestaande uit leerlingen van groep 6 en 7 van zestien Zaanse basisscholen, hebben de afgelopen maanden de boeken van zestien debuterende kinderboekenschrijvers gelezen en daaruit hun favoriet gekozen. De uiteindelijke winnaar wordt 24 juni 2018 bekend gemaakt op de kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans.

De Hotze de Roosprijs is een belangrijke prijs voor het beste kinderboek van een debutant. Leerlingen van 16 Zaanse scholen lezen zo veel mogelijk boeken van debutanten. Daarna brengen zij hun stem uit. De kinderboekenschrijver met de meeste stemmen wint de Hotze de Roosprijs en ontvangt een geldprijs van 4500 euro.

Over Dex – over school en andere ellende

Wat is er erger: bergen huiswerk krijgen of nieuwe vrienden maken? Op de middelbare school gaat het er anders aan toe dan in groep acht – en dat ligt niet alleen aan de vakken en de leraren. Dex heeft geen zin in al die nieuwigheid. Hij wil dat alles blijft zoals het is: Brian is zijn vriend, school is stom en de pauze overleef je met tosti’s en energydrink. Alles gaat helemaal prima, totdat een paar jongens uit de klas zich in de pauzes met Dex en Brian beginnen te bemoeien…