DIY: ketting van De magische apotheek

DIY: GEURENFLESJESKETTING GEÏNSPIREERD DOOR DE MAGISCHE APOTHEEK

Hou jij van avontuur en magie? Koop dan nu De magische apotheek. In de boekhandel krijg je er en superschattig flesje bij! En daar kun je deze magisch mooie ketting mee maken!

Lucie en haar vijfjarige broertje Benno  belanden samen met hun nieuwe buurjongen Mats in een mysterieus avontuur.  In de oude villa waar zij wonen blijkt een magische apotheek te zijn met daarin duizenden flesjes. Elk flesje blijkt een geur te hebben die magische dingen kan veroorzaken, maar al snel ontdekken de drie dat je aan sommige flesjes maar beter niet kunt ruiken…

In deze do it yourself laten wij zien hoe jij thuis een ketting kan maken met daaraan een flesje die net zo geheimzinnig is als de geurflesjes in De magische apotheek!

Wat je nodig hebt voor deze coole DIY :

  • Flesjes met een kurk. Bij de meeste boekhandels krijg je deze bij aankoop van een exemplaar van De magische apotheek. Check dus zeker bij jouw plaatselijke boekwinkel of zij meedoen aan deze actie!
  • Haakjes met een dicht ringetje eraan. Deze kun je vinden in bijvoorbeeld hobbywinkels.
  • Een touwtje of een ketting om je flesje aan te hangen.
  • Iets om je flesje mee te vullen. Wij gebruiken glitters en lavendel, maar je kunt er bijvoorbeeld ook zand van je vakantiebestemming of een geheim briefje in doen!
  • Een schaar.
  • Vloeibare lijm.
  • Eventueel bedeltjes om ook nog aan je kettinkje te hangen. Je kunt ook een label op je flesje plakken met een van de mysterieuze geuren uit De magische apotheek

Stap 1: Haal de kurk van je flesje en draai het haakje erin. Misschien moet je hiervoor hulp vragen aan een volwassene!

Stap 2: Vul je flesje met  glitters, lavendel of iets anders leuks! Wees hierbij voorzichtig, want de glitter verstuift nogal. Gebruik hiervoor eventueel een trechter.

Stap3: Doe een drupje lijm aan de binnenkant van de rand van het flesje en doe de kurk weer op je flesje. Zorg dat je de kurk goed aandrukt, anders valt het flesje eraf en de inhoud eruit! 

Stap 4: Meet hoe lang je het touwtje wilt. Je kunt er een ketting van maken, zorg dan dat het touwtje lang genoeg is dat het om je nek past. Het is bijvoorbeeld ook leuk om er een sleutelhanger van te maken, knip dan het touwtje iets korter.

Stap 5: hang het flesje aan je touwtje of kettinkje. Je kunt er ook nog een ander bedeltje aan hangen, zoals het sleuteltje op de foto, of gebruik (oude) kralen.

Stap 6: Knoop je touwtje aan de bovenkant goed vast met een dubbele knoop zodat je ketting niet van je nek kan glijden!

Voilá! Je hebt nu je zelfgemaakte ketting met een geurflesje zoals in De magische apotheek! Mocht je deze diy zelf gemaakt hebben, zet het dan op sociale media met de #demagischeapotheek of tag ons met @DeLeuksteKinderboeken. Je kunt ook mailen info@de-leukste-kinderboeken.nl, want we vinden het erg leuk om jullie creatieve resultaten te zien! Dan zetten wij het op onze socials.

De magische apotheek

Hou jij van boeken over magische krachten, vriendschap en avontuur? Lees dan zeker De magische apotheek van Anna Ruhe. Dit is het eerste deel uit een serie van vijf boeken en deel twee verschijnt in 2020. De magische apotheek is geschikt om voor te lezen aan jongens en meisjes vanaf 8 jaar, of om zelf te lezen vanaf 10 jaar.