Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl

Hoera, wat zijn we blij! Deel acht van Dummie de mummie is er! Het nieuwe boek van Tosca Menten heet Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl. Dit keer gaat Dummie op avontuur in Rome, natuurlijk samen met Klaas en Goos!

Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl is een superspannend en hilarisch reisverhaal. Tosca Menten ging speciaal voor dit boek op reis naar Rome. De verschijning van het boek werd op 25 september groots gevierd in het Rijksmuseum van Oudheden met een Dummie de mummie-fandag.

Een gloednieuw avontuur
In alweer het achtste boek over Dummie de mummie, doet Dummie namens Klaas stiekem mee aan een pizzawedstrijd. Dummie wint met zijn oer-Hollandse broccolipizza een reis naar Rome! Natuurlijk vertrekken Klaas, Goos en Dummie meteen naar de Italiaanse hoofdstad.

In Rome bezoeken ze allerlei Romeinse hoogtepunten met de zoon van de pizzabakker, Rafael. Hij vertelt een verhaal over keizer Nero, die graag naar de gladiatorenspelen keek door een enorme koninklijke smaragd… Dummie is meteen enthousiast! Zou dit de steen zijn die Dummie ooit aan zijn moeder heeft gegeven op het feest voor de Nijl?

Fruittella
Fruittella en Dummie de mummie maken samen lezen met je (klein)kinderen nu nog leuker! Als je van 30 september tot 28 oktober een pak Fruittella koopt, maak je namelijk kans op een heel leuk prijzenpakket voor het hele gezin! Lees hier meer over de Fruittella-actie.

Het succes van Dummie de mummie
Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl is alweer deel acht in de populaire doldwaze serie van Tosca Menten. De serie is inmiddels vertaald in elf landen en ook de bioscoopfilms waren een groot succes. Er zijn al meer dan 300.000 exemplaren van Tosca’s boeken verkocht in Nederland en Vlaanderen! Daarnaast is Dummie de mummie en de drums van Massoeba onderdeel van de Kinderboeken VR-app.