Dummie en de tombe van Achnetoet film

HERFSTVAKANTIE-TIP: ZOEK DUMMIE OP IN DE BIOSCOOP!

Maashi! Er is een nieuwe film van Dummie in de bioscoop. De film volgt het verhaal van het tweede boek Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet. Dit is alweer de derde Dummie-film die uitkomt, de films zijn vooral bij kinderen vanaf 7 tot 12 jaar een groot succes!

Waar gaat de film over?

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Maar als Dummie’s schilderij van juffrouw Friek voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte.

Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

Wil jij deze film ook zo graag zien? Bekijk dan hier wanneer de film bij jou in de buurt draait.