Elvis & Jones van Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox

Elvis & Jones van Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox

Acteurskoppel Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox komen met hun sprankelende debuut: Elvis & Jones! Van Koningsbrugge en Witlox kwamen op het idee om een kinderboek te schrijven door hun eigen kinderen, Salomon en Valerie. Het verhaal van Elvis & Jones is dan ook gebaseerd op de avonturen die zij beleven in de stad Amsterdam.

‘Tijdens het voorlezen raakten we geïnspireerd om een kinderboek te gaan schrijven. Het is een spannend fictief verhaal geworden over ons leven in hartje Amsterdam. De buurt waar we in wonen en de leefomgeving van de kinderen is vastgelegd in dit tijdsdocument. We hebben de pauzeknop van het leven ingedrukt om deze geweldige tijd even stop te zetten en vorm te geven in een verhaal.’ Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox

Over Elvis & Jones

Broer en zus Elvis en Jones wonen in een oud huis in het centrum van Amsterdam. Hun vader rechercheur bij de politie en hun moeder is kunstschilder. Op een dag vinden ze een oud roestig doosje op de zolder, met daarin een brief uit 1967! De brief is geschreven door een meisje genaamd Hannah, die op de dag van haar verhuizing samen met haar broertje Otto een speurtocht heeft opgezet voor de kinderen die na haar in haar geliefde huis zullen komen wonen. Voor Elvis en Jones dus!

Elvis en Jones twijfelen geen moment en storten zich met vol enthousiasme op de speurtocht. Ze volgen alle aanwijzingen en belanden zo in een spannend avontuur!

‘Onze kinderen vinden het geweldig dat ze zoveel uit het boek herkennen, maar ook spannend dat er veel verzonnen is. Het moment dat Elvis en Jones het hotel ingaan en in de problemen komen, vinden ze het allerspannendst.' –Marie-Claire Witlox

12 juni in de winkel!

Elvis & Jones is geschikt om voor te lezen aan jongens en meisjes vanaf 6 jaar en om helemaal zelf te lezen vanaf 8 jaar. Het boek bevat prachtige illustraties van de jeugdvriendin van Marie-Claire: Kim White, en heeft een mooi leeslintje. Vanaf 12 juni zal Elvis & Jones overal verkrijgbaar zijn in de (online)boekhandlel.