Het WK voetbal van vrouwen is begonnen!

Wereldkampioenschap vrouwen voetbal

Het FIFA-wereldkampioenschap voetbal vrouwen is begonnen! Dit jaar wordt het gehouden in Frankrijk. Nederland speelt de eerste wedstrijd op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland en we wensen de Oranjevrouwen natuurlijk heel veel succes!  

Bij de leukste kinderboeken hebben we voor elke gelegenheid een boek en deze keer zetten we de Voetbalsterren-serie van Vivian den Hollander in het zonnetje! Steeds meer meisjes gaan voetballen en het is natuurlijk extra leuk als je kunt leren lezen over je favoriete sport! Door de gedoseerde en herkenbare spanning is dit boek perfect voor de beginnende lezers. Deze leuke avi-serie met de leuke illustraties van Saskia Halfmouw bestaat uit drie delen: Meiden aan de bal!, Meiden willen winnen en het nieuwste deel, Meiden schieten raak.

Over Meiden schieten raak

Meiden schieten raak gaat over Kim. Bij de club waar Kim voetbalt zijn het familiedagen en dat is heel gezellig! De meiden eten pannen-koeken, er is een kampvuur en ze blijven samen met de jongens van de club kamperen op het veld.  Met z’n allen gaan ze ‘s nachts stiekem voetballen. Ook al mag het eigenlijk niet… Dat wordt een tof partijtje voetballen in het donker!

Vivian den Hollander

Hou je niet zo van voetbal, maar meer van Hockey, ballet of paardrijden? Vivian den Hollander heeft meerdere avi-boeken en er zit voor iedereen wel wat bij. Zo is leren lezen nóg leuker!