Het wonderkabinet - de film

Kerstvakantie-tip: 'Het wonderkabinet' in de bioscoop!

Ga jij naar de bioscoop in de kerstvakantie? Er draait weer een bijzondere film deze winter! Wonderstruck is de verfilming van het prachtige boek Het wonderkabinet van Brian Selznick. De film is magisch mooi geworden, Nederlandstalig ondertiteld en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar want er zitten af en toe wat spannende scènes in. 

Waar gaat de film over?

Ben en Rose verlangen beiden stiekem naar een ander leven. Ben verlangt naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend, terwijl Rose droomt over een mysterieuze actrice, van wie ze het leven bijhoudt in haar schetsboek. Wanneer Ben tot een wonderbaarlijke ontdekking komt in de kamer van zijn moeder en Rose een verleidelijke krantenkop leest, gaan de kinderen er in hun eentje op uit om te zoeken naar wat ze missen. Je zult je verwonderen en verbazen over de bijzondere manier waarop de paden van Rose en Ben elkaar zullen kruisen in een magisch New York.

"Het wonderkabinet is een geslaagde hybride roman, met twee ontroerende verhalen vol verrassingen en met veel diepgang, en een ontroerend slot waarbij decennia worden overbrugd en dat bij jong én oud een snaar zal raken." Nu.nl

Auteur Brian Selznick ken je misschien van het prijswinnende boek De uitvinding van Hugo Cabret, dat in 2011 werd verfilmd onder de titel Hugo.

Bekijk hier de trailer: