Internationale dag van de ruimtevaart

Internationale dag van de ruimtevaart

Het is vandaag internationale dag van de ruimtevaart! Om dit te vieren hebben wij van De leukste kinderboeken de leukste en leerzaamste boeken over de ruimte voor jullie op een rijtje gezet.

De melkwegschool
Deze supergrappige graphic novel voor kinderen vanaf zeven jaar is een combinatie van een leesboek en een stripverhaal, en staat vol fantastische illustraties (in de stijl van De waanzinnige boomhut en Koning Eddie en de kwade keizer). Extra leuk: deel  2, Noodlanding, verschijnt in september!

Kelvin Klosmo is niet alleen nieuw op school, hij is nieuw in de Melkweg! Als zoon van de twee bekendste genieën van de aarde is Kelvin niet alleen de slimste jongen van de wereld, hij is de slimste van het universum. Tenminste, dat is wat iedereen op De Melkwegschool denkt. Maar misschien heeft Kelvin om erbij te horen een beetje gelogen over het feit dat hij een genie zou zijn. En misschien is er een doorgedraaide wetenschapper die op het punt staat het hele universum over te nemen, tenzij Kelvin hem kan stoppen. En misschien is iedereen dus ten dode opgeschreven. Nou ja, in ieder geval hoeft Kelvin zich dan geen zorgen meer te maken over zijn wiskundehuiswerk.

De maan-zaak
Het eerste deel in een superspannende ‘whodunit’ voor kinderen vanaf 10 jaar… in de ruimte!

In het jaar 2041 is het eerste permanente buitenaardse verblijf op de maan voor mensen een feit. De twaalfjarige Dash is een van de uitverkorenen die er mag wonen. Het lijkt fantastisch, maar niemand op aarde kent de waarheid: het leven op de maan is oersaai! Kinderen mogen niet eens naar buiten – en om het nog erger te maken, het eten is er ver-schrik-ke-lijk, en de wc’s… De wc’s zijn het grootste drama ooit. Op dag 188 van hun verblijf op de maan wordt dr. Holtz dood gevonden buiten de basis. De bevelhebber van de basis denkt al snel aan een ongeluk. Maar Dash gelooft dat niet en gaat op onderzoek uit, waarbij hij achter zaken komt die hij misschien beter niet had kunnen weten…

Het maan-mysterie
Het onweerstaanbare vervolg op De maan-zaak is nog spannender! Kan het mysterie opgelost worden?

Op de maanbasis waar Dash en zijn ouders nog steeds verblijven, kun je je niet verstoppen. Het complete bouwwerk is tenslotte niet veel groter dan een voetbalveld. En terwijl de mysterieuze dood van een van de voornaamste wetenschappers op de basis nog steeds niet is opgelost, is Nina Stack, de nieuwe commandant, opeens verdwenen.
Dash is pas twaalf jaar oud is en nu al de beste detective van de hele maan. Maar deze vreemde verdwijning geeft zelfs Dash kopzorgen – ook omdat hij toevallig een alien heeft ontmoet, wat absoluut geheim moet blijven. Wanneer het voortbestaan van de mensheid op het spel komt te staan, wordt de druk op Dash onnoemelijk groot. Kan hij het mysterie van de verdwenen commandant oplossen?

Leven als een astronaut
Dit boek is een must voor alle kinderen die niets liever willen dan astronaut worden. In dit boek, voor kinderen vanaf acht jaar, leer je alles over reizen, leven en ontdekken in de ruimte. Hoe is het om te leven zonder zwaartekracht? Hoe vind je je weg in het zonnestelsel? En hoe werkt het als je moet plassen terwijl je je ruimtepak aanhebt? Essentiële, maar ook grappige vragen worden beantwoord in dit prachtige boek vol unieke foto’s. De lezer wordt meegenomen op een fascinerende ‘ruimtetraining’. Een heerlijk boek voor jongens en meisjes van 8 jaar en ouder, vol bizarre feiten en weetjes over de ruimtevaart.

Ons zonnestelsel
Ontdek de verre uithoeken van het zonnestelsel met dit adembenemende ontdekboek. Kinderen vanaf een jaar of vijf kunnen zich met dit boek uren vermaken door te ontdekken van wat er achter de enorme hoeveelheid flapjes (meer dan 100!) verborgen zit. Denk aan de verrassing die een adventskalender biedt bij het openen van een nieuw luikje, en daar een veelvoud van... Dit, in combinatie met de gedetailleerde illustraties maken dit boek tot een buitengewoon aantrekkelijk boek.
Nog leuker om samen te lezen en kom zo meer te weten over de aarde, de maan en de andere planeten, door middel van leuke weetjes, interessante feiten en geinige achtergrondinformatie. Waarom heeft een Brits meisje bijvoorbeeld de naam Pluto voor de gelijknamige planeet bedacht? Ook heel verrassend voor volwassenen!