Interview met Dorothée de Rooy

INTERVIEW MET DOROTHÉE DE ROOY

De Orde van de Gouden Leeuw is het eerste deel van een veelbelovende nieuwe fantasyserie van Nederlandse bodem. Het verhaal volgt Lucy, die terechtkomt in een mysterieuze andere wereld: het Rijk. Daar ontmoet ze Alfred, Sam en Milstone. Samen met haar nieuwe vrienden komt Lucy erachter dat zij de enige is die het Rijk kan redden van de gevaarlijke schaduwheer Jaldabaz, die het Rijk wil vernietigen. Zal het haar lukken? 

Lees hier alvast een interview met de auteur van dit spannende boek: Dorothée de Rooy. 

Wilde je altijd al een kinderboek schrijven?

Niet per se. Ik ben begonnen als scenarioschrijver en later heb ik ook voor comedyprogramma’s geschreven. Schrijven wilde ik al van jongs af aan, maar niet per definitie een boek.

Het idee voor De Orde van de Gouden Leeuw viel op een dag eigenlijk gewoon in mijn hoofd. Ik zag ineens heel duidelijk een meisje staan voor een pad dat zich in tweeën splitste. Ze mocht beide paden kiezen maar als ze het ene koos, zou het andere verdwijnen. In het midden stond een boom met daarin een duif en een raaf die haar probeerden over te halen hun pad te kiezen. Dat beeld was zo duidelijk, van daaruit begon het verhaal zich eigenlijk als vanzelf aan me te ontvouwen.

 

Waar gaat De Orde van de Gouden Leeuw over?

Het gaat over Lucy, een twaalfjarig meisje dat via een magisch boek terechtkomt in een andere wereld: het Rijk. Daar aangekomen blijkt dat het voortbestaan van die wereld bedreigd wordt door de schaduwheer Jaldabaz en zijn Legioen van de Laatste Man. Lucy moet samen met drie nieuwe vrienden de Onnavolgbare Opdrachten volbrengen om het Rijk van de ondergang te redden.

 

Kun je het boek in één zin samenvatten?

Oeh dat is wel heel moeilijk, maar als het echt in één zin moet dan zou ik zeggen dat het gaat over de strijd tussen goed en kwaad en het vinden van je eigen pad.

 

Voor wie is De Orde van de Gouden Leeuw bedoeld? Wie is je ideale lezer?

Iedereen die wil! Het boek is niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen die houdt van meeslepende avonturenverhalen. Je zou het kunnen omschrijven als Brief voor de Koning meets De Kronieken van Narnia, als je begrijpt wat ik daarmee bedoel?

 

Jazeker. Hoewel ik er ook wel een beetje Tolkien en Philip Pullman in denk te lezen. Klopt dat?

Grappig dat je dat zegt. Dat is niet expres, maar ik begrijp wat je bedoelt. Ik denk dat we misschien wat onderliggende inspiratiebronnen hebben die hetzelfde zijn. Ik herken bij hen ook verwijzingen naar folklore, Germaanse mythologie, of concepten uit de westerse esoterie en alchemie. Daar zitten wel raakvlakken met mijn boek. Even voor de duidelijkheid: ik zou mezelf nóóit op een lijn zetten met deze grootheden. Maar als ik nou toch ook hetzelfde lezerspubliek zou kunnen aanspreken dan teken ik ervoor, haha!

De Orde van de Gouden Leeuw is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar en ligt begin juni in de (online)boekhandel.