Interview Sanne en Super

Prinses Super is de hoofdpersoon uit Jippie! En de Onderwaterpiraten. Dit is het derde avontuur van de humeurige prinses uit het ontzettend vrolijke land Jippie. Nu het boek bijna uitkomt, is het tijd voor een interview waarin Super schrijfster Sanne Rooseboom eindelijk eens wat vragen kan stellen. 

In dit boek ga ik op zoek naar Felix. Waarom?

Felix is de vader van Max, je beste vriend. Max is opgevoed door zijn humeurige moeder uit Grom, maar zijn vader kwam uit Jippie.

Ja, dat weet ik. Hij was de beste gitarist van het land, blablabla.

Wacht nou even. Max dacht altijd dat zijn vader geen interesse in hem had, aangezien hij nooit wat van hem hoorde. Maar hij komt er achter dat Felix nog voor zijn geboorte is verdwenen. De laatste keer dat iemand hem zag, elf jaar geleden, ging hij mee met de Onderwaterpiraten.

Dit wist ik natuurlijk al, ik speel de hoofdrol. Ik bedoelde: waaróm? Het laatste boek over Jippie is drie jaar oud, waarom moest ik weer zo nodig op avontuur?

Omdat ik dit verhaal heel graag wilde schrijven. Ik ben dol op dat vreselijk vrolijke Jippie en het ontzettend humeurige Grom. Ik vind het er leuk en ik ben dol op jou en je avonturen.

Ik niet.

Jawel, jij ook. Je hebt nu gewoon honger. Je springt meteen op je paard als je Max daarmee kunt helpen en je bent dol op reizen.

Dus bedacht je de Onderwaterpiraten?

Ja! Leuk toch?

Hmpff. Ik vind ze zó irritant.

Ik ook! Ze zijn ook heel irritant! Ze scheppen op over hoe ze worstelen met haaien, ze zingen over hoe geweldig ze zijn en ze vinden zichzelf zó stoer.

De mensen uit Jippie zijn ook irritant.

Ja, zeker. Ze zijn zo vrolijk de hele tijd. ‘Alles komt goed’ roept iedereen, en daarom komen ze niet in actie als Felix verdwijnt. Heel irritant. Gelukkig ben jij er.

Nu is het boek af en ben je weer weg. Maar ik moet in Jippie blijven. Kun je daar niks aan doen?

Je hebt Max. Max is net als jij soms humeurig en dan weer vrolijk. Die baalt van dingen en kan ook heel enthousiast zijn. Met Max erbij kun je al die vrolijke landgenoten wel aan. En je kunt af en toe op reis. Je hebt een paard en best veel goud. Komt wel goed met je.

En met jou? Ga je nou weer al je aandacht aan die stomme Nina geven, met haar Ministerie?

Ja, dat denk ik wel. Die mag nu weer wat aandacht.

Daar word ik jaloers van.

Dat hoeft niet, mopperpot. Je zit weer in een leuk verhaal.

Ja, vind ik eigenlijk ook wel.

Mooi. Ga je nou wat eten?

 

Jippie! En de Onderwaterpiraten verschijnt 8 mei. Klik hier om vast een exemplaar te reserveren!