Janneke Schotveld

Janneke Schotveld (1974) is de auteur van de ontzettend populaire boekenreeks Superjuffie. Ook Botje, De flat van Fatima en De Zolderkinderen zijn erg graag gelezen kinderboeken. Janneke debuteerde in 2007 met Villa Fien, waarmee ze meteen de Hotze de Roos-prijs won! Toen werkte ze nog op een school voor speciaal onderwijs, maar sinds 2012 schrijft ze fulltime. Ook is Janneke actief bij De Schoolschrijver, een stichting die zich inzet voor leesbevordering, én geeft ze lezingen en workshops op basisscholen in het hele land.

Jannekes boeken zitten altijd vol humor en fantasie. Met Superjuffie!, Superjuffie in de soep! en Botje won ze in resp. 2012, 2015 en 2016 de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Daarnaast won ze met De flat van Fatima in 2010 de Glazen Globe, en met Robbie & Raffie, Zwerfkind van adel in 2011 de Kinderboekwinkel
Publieksprijs.

Wij van De leukste kinderboeken zijn súperblij en trots op Janneke, ze schrijft namelijk dit jaar het kinderboekenweekgeschenk. Ontzettend leuk dus om haar op school of in de winkel uit te nodigen! Je kunt daarvoor contact opnemen met SSS.

www.jannekeschotveld.nl
www.facebook.com/janneke.schotveld

Boeken van deze auteur

Pages