Juf Sanne Boekenbingo 2018

Doe jij mee met de Juf Sanne Boekenbingo in 2018?

De vierde editie van de JufSanne.com Boekenbingo gaat van start! Juf Sanne roept kinderen, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s op, om allemaal mee te doen met deze geweldige uitdaging. Lees 60 kinderboeken in 5 maanden tijd! Dit jaar is er speciale aandacht voor Nederlandse (en Vlaamse) auteurs, een volledig Nederlandstalige editie dus!

Wat is de Juf Sanne Boekenbingo?

In 2015 begon Juf Sanne met de Boekenbingo om het lezen op school en thuis te stimuleren. In eerste instantie deed ze dat voor de leerkrachten, maar al gauw bleek dat kinderen en ouders ook mee wilden doen. Ze ontving prachtige verhalen van deelnemers die allemaal erg enthousiast waren geworden over de Boekenbingo. Kinderen hadden meer leesplezier, stegen aanzienlijk in leesniveau en leerkrachten gaven aan dat ze  werden verrast door boeken die ze normaal gesproken niet zo snel opgepakt zouden hebben.

Na drie edities is het logistiek geen makkelijk klusje om een mooie lijst samen te stellen waarbij geen titels op staan die al eerder genoemd zijn. Zoals eerder benoemd is deze lijst geselecteerd op Nederlandse en Vlaamse auteurs. Ze heeft geprobeerd om zo veel mogelijk recente titels op de lijst te plaatsen en om een divers aanbod van auteurs en illustratoren te krijgen. Zelf zegt ze dat het haar wel zou lukken om een lijst met 120 titels te maken, maar er moeten keuzes gemaakt worden. Ze is in ieder geval erg tevreden over de lijst en natuurlijk leest ze zelf ook mee!

Wil jij ook meedoen met de Juf Sanne Boekenbingo?

Download de lijst met titels, druk deze af en gebruik het als afvinklijst. Laat Juf Sanne vervolgens weten dat je meedoet met de Boekenbingo door een selfie mét de boekenbingolijst te sturen. Vervolgens begin je te lezen. Na elke gelezen titel vul je dit formulier in. Kinderen kunnen misschien de kaft van het boek tekenen of een plaatje in de lijst plakken, of een foto van zichzelf (laten) maken terwijl ze het boek lezen. Vervolgens geef je een mening en een cijfer voor het boek. Foto’s van de boekenbingo in actie zijn bijzonder welkom! Deze werken als stimulans en enthousiasmeren anderen om ook mee te doen. Ook tekeningen, knutselwerkjes of filmpjes mogen worden ingestuurd. Laat het hele land maar weten hoe leuk het is om met de Boekenbingo mee te doen!

Doe je mee? Veel succes! Voor meer informatie kijk je op: http://bit.ly/boekenbingo2018