Juf Sanne interviewt Sanne Rooseboom

Juf Sanne, bekend van haar website Jufsanne.com en van de Kleuteruniversiteit, interviewt Sanne Rooseboom over haar debuut Jippie! Een humeurig sprookje. Juf Sanne en haar zoontje zijn heel enthousiast over het boek, dus het wordt een allesbehalve humeurig gesprek!

Jippie! Een humeurig sprookje gaat over prinses Super, die in Jippie woont. In Jippie is iedereen altijd vrolijk, zelfs als er iets slechts gebeurt. Maar Super is juist ontzettend humeurig! Ze houdt niet van huppelen en zingen. Daarom gaat ze op zoek naar iemand zoals zij.

Toekomstige echtgenoten
In Jippie kies je je echtgenoot tien jaar van tevoren. Er wordt dan een groot feest gevierd en daarna kunnen de kinderen weer lekker tien jaar buiten spelen. Dit betekent dat prinses Super nu al op zoek moet naar een toekomstige man! Super realiseert zich dat ze in Jippie haar echtgenoot niet in Jippie gaat vinden, dus ze gaat naar buurland Grom. Iedereen in Grom is ontzettend humeurig, boos en verdrietig.

Extremen
De extremen in het kinderboek zijn zó enorm dat het grappig is. ‘Kinderen zullen het een leuk boek vinden.’ zegt Juf Sanne.  Sanne Rooseboom: ‘In een sprookje kun je dingen heel eendimensionaal maken, dat maakt het heel erg leuk. Super is anders dan de andere personages in het boek. Ze heeft een heel pallet aan emoties, wat ieder kind heeft.’ Super is vooral heel humeurig, omdat iedereen altijd zo vrolijk is. Maar wanneer ze in Grom is, blijkt ze de enige te zijn die grapjes maakt.

Kijk hier de volledige video van het interview. Meer informatie over Jippie! vind je hier. En wist je dat deze maand het tweede kinderboek van Sanne Rooseboom, Het Ministerie van Oplossingen, is verschenen?

Interview met Sanne Rooseboom