Juf Sanne op bezoek

JUF SANNE OP BEZOEK BIJ DE LEUKSTE KINDERBOEKEN

Juf Sanne was op bezoek bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, op zoek naar de leukste kinderboeken. Bas, Jessie en Kelly gaven haar een aantal boekentips voor in de klas.

Bas geeft Juf Sanne de eerste tip: Hoera, naar school! Van David Melling. Het prentenboek gaat over Dorus, die voor het eerst naar school gaat. Daar beleeft hij allerlei avonturen en ontmoet hij nieuwe vriendjes. Een herkenbaar verhaal voor kleuters!

De tips van Jessie
Jessie heeft meerdere boekentips. Haar eerste tip is de AVI-boekjes van Arend van Dam, geïllustreerd door Alex de Wolf. In de serie verschenen al Dit ben ik, Het boek van Leo, De droom van Albert en Anton en de spin. De AVI-boekjes zijn een spin-off van de populaire Lang geleden-serie van Arend van Dam. In deze nieuwe boekjes kunnen kinderen zelf lezen over bekende mensen uit de geschiedenis. Elk AVI-boekje heeft een ander hoofdpersoon en de boekjes lopen van AVI-niveau start tot AVI-M4. Het leuke is dat kinderen leren lezen, maar tegelijkertijd ook iets leren over de geschiedenis.

Eén van Jessies favoriete voorleesboeken is De kindertemmer van meesterverteller Jacques Vriens  met illustraties van Kees de Boer. Het gaat over twee supervervelende en verwende kinderen die alles krijgen wat hun hartje begeert. Ondanks dat blijven de kinderen erg vervelend en daarom schakelen hun ouders de kindertemmer in. Het mysterieuze mannetje gaat met de kinderen aan de slag en er gebeuren hele spannende dingen!

De tips van Kelly
Kelly is gek op prentenboeken en daarom heeft ze er twee als tip voor in de klas. De eerste is Pinokkio. Het boek is gemaakt in samenwerking met de Efteling. Het is het sprookje zoals we het kennen, maar dan met de perfecte Eftelingsfeer. Dat komt voor een groot deel door de illustraties, die zijn gemaakt door een illustrator van de Efteling.

De tweede tip van Kelly is een zoekboek: Lily in Parijs van Peggy Nille. In het boek komen allerlei bekende buurten en attracties uit Parijs langs. Er is een verhaallijn dus het boek kan voorgelezen worden, maar er worden in de tekst ook subtiel vragen gesteld over voorwerpen en mensen  die je kunt zoeken in de paginagrote illustraties. Zoekboeken zijn erg leuk in de klas, omdat kinderen er ook zelf mee aan de slag gaan. Het is dus een perfect boek voor in de boekenhoek!

 

Vlog #6: op zoek naar de leukste kinderboeken