Kidsweek begrijpend lezen oefenboeken

Op een leuke, speelse en toffe manier oefenen met begrijpend lezen?

Met de oefenboeken van Kidsweek wordt begrijpend lezen een feest! 
Begrijpend lezen saai? Welnee! De oefenboeken van Kidsweek zijn leerzaam én leuk! Aan de hand van de vele artikelen uit Kidsweek die in de oefenboeken staan en de bijbehorende video’s op de website vergroten kinderen hun tekstbegrip en woordenschat, zelfstandig of samen met ouders.
De overzichtelijke stappenplannen en de handige legenda bieden een steuntje in de rug bij het lezen van een tekst. Naast nóg beter begrijpend lezen leren kinderen in de drie oefenboeken ook van alles over de actualiteit, verbeteren ze hun topografische kennis én leren ze allerlei handige studievaardigheden aan. Genoeg geoefend? Dan kunnen de kids doorbladeren naar de moppen, raadsels en puzzels.
Zo wordt begrijpend lezen vanzelf een feest! 

Maak nu alvast de eerste opdracht!

Benieuwd naar hoe de oefeningen er precies uit zien? Dat begrijpen we, daarom hebben we de eerste oefening uit ieder boek op deze pagina klaargezet! Kies zelf de groep die het beste bij jouw kind past en probeer de eerste oefening vast samen thuis. Vinden jullie het heel erg leuk om de oefening te maken? Wellicht kunnen jullie de oefeningen in de rest van het boek dan ook maken?

Groep 4 & 5: klik hier voor de oefening
Groep 6 & 7: klik hier voor de oefening
Groep 8: klik hier voor de oefening

Ook geschikt voor op school!

Wist je dat deze Kidsweek Begrijpend lezen oefenboeken ook heel goed geschikt zijn om te gebruiken op school? De uitgaven zijn gemaakt door de onderwijsredactie van Kidsweek in de Klas (de kerndoeldekkende methode Begrijpend Lezen van Kidsweek). De drie boeken zijn geschreven op verschillende niveaus: er is er eentje voor groep 4-5, één voor groep 6-7 en één voor groep 8! De boeken kunnen dienen als extra oefenmateriaal voor uw leerlingen en zijn als aanvulling te gebruiken bij elke methode Begrijpend Lezen. Ieder boek werkt met overzichtelijke stappenplannen om leerlingen de teksten beter te laten begrijpen en daarnaast is er in de oefenboeken ook aandacht voor wereldoriëntatie, topografie en studievaardigheden. De Kidsweek Begrijpend lezen oefenboeken zijn dus ideaal voor in de klas!