Kidsweek tipt zes titels die je niet mag missen!

Kidsweek, dé weekkrant voor kinderen van zeven tot twaalf jaar, selecteert deze Kinderboekenweek zes kinderboeken die je niet mag missen. De zes boeken zijn tot 29 december 2016 in prijs verlaagd naar € 9,99. Dit is al het vijfde jaar op rij dat de kinderkrant de actie organiseert, maar voor het eerst is er ook een echte virtual reality-app om de actietitels gebouwd.

De Effies aan de bal
Voor kinderen vanaf zes jaar
Dit boek van Vivian den Hollander is een bind-up van drie succesvolle AVI-boeken (Vier tegen vier, De Effies gaan op kamp en De held van het veld) vol avonturen van de voetbalvrienden van de Effies.

Botje
Voor kinderen vanaf zeven jaar
Botje
 is geschreven door Superjuffie-auteur Janneke Schotveld. Het gaat over Bibi, die op een dag een vreemd pakketje ontvangt. Er zit een robot in! Een meisjesrobot, om precies te zijn…

Op een dag…
Voor kinderen vanaf acht jaar
Op een dag…
 van Arend van Dam is een voorleesboek met vijftig verhalen over Nederlandse feesten, tradities en gebruiken. Zo zijn er verhalen over de Nieuwjaarsduik, de Elfstedentocht, de avondvierdaagse en nog veel meer!

Dummie de mummie en de drums van Massoeba
Voor kinderen vanaf negen jaar
Dit is alweer het zevende boek in de succesvolle Dummie de mummie-serie van Tosca Menten! In dit deel van de serie is meester Krabbel ziek, waardoor de klas van Dummie en Goos een inval juf krijgt die alles weet over oude Afrikaanse muziek.

De Vreselijke Twee
Voor kinderen vanaf tien jaar
De Vreselijke Twee
 is het eerste deel in een nieuw serie van Jory John, Mac Barnett en Kevin Cornell. Mick gaat naar een nieuwe school en hij is vastberaden om zijn reputatie als grappenmaker weer op te bouwen. Hij krijgt concurrentie van Nick, die zichzelf ook als meester-grappenmaker ziet. Er barst een ‘prank war’ los, maar uiteindelijk bundelen de twee hun krachten om de rector aan te pakken…

Baron 1898
Voor kinderen vanaf elf jaar
Jacques Vriens schreef Baron 1898 over de gelijknamige attractie in de Efteling. Wanneer avonturier Gustave langs een grot komt, neemt hij een klompje goud mee, ondanks de waarschuwing om dit niet te doen. Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed en bouwt hij een goudmijn. Hij belooft dorpsbewoners gouden bergen als ze erin gaan, maar iedereen komt lijkbleek naar boven. Wat is er gaande in de duistere dieptes van Baron 1898?

Virtual reality-app
Rond deze zes titels is een app gebouwd waarin je met een virtual reality-bril echt in de werelden van de zes verhalen stapt. Lees hier meer over hoe je mee kunt spelen!