Kinderboekenweek 2020 met Tosca Menten

Kinderboekenweek 2020: En toen?  met Tosca Menten

Van 30 september t/m 11 oktober is de Kinderboekenweek 2020 met het thema: En toen?  We gaan terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk, dat is geïllustreerd door Anne Stalinski. En Tosca Menten heeft het Kinderen voor Kinderen-Kinderboekenweeklied geschreven samen met Tjeerd Oosterhuis! Hierover zegt Tosca:  'Ik vind het super leuk en ook dapper als kinderen geloven in hun eigen idealen. De kinderen van Kinderen voor Kinderen zijn daar een goed voorbeeld van, ik vond het inspirerend om hen hard aan het werk te zien. Ik hoop dat alle kinderen door het liedje zin krijgen om hun eigen bijzondere verhaal in de geschiedenis te gaan schrijven. Maar zing eerst maar even lekker keihard mee op de muziek van de nu al historische Tjeerd Oosterhuis!'

De clip werd opgenomen in het Rijksmuseum!

Kinderen voor Kinderen - En toen? (Officiële Kinderboekenweek videoclip)

Lestips Kinderboekenweek 2020

Prutsers & Pechvogels

Vers van de pers én perfect voor de Kinderboekenweek: Prutsers & Pechvogels van Tosca Menten en Jozua Douglas, oftewel de Gouden Grijns. Geert Gratama maakte er historisch grappige illustraties bij. Wij maakten een uitgebreide lesbrief bij dit boek, die je hier kunt downloaden.

Lestips Kinderboekenweek 2020

Dummie de Mummie 0: Een jonge prins in het oude Egypte

En dan hebben we ook nog fantastische lestips bij Dummie de Mummie 0: Een jonge prins in het oude Egypte. Download 'm hier! 

Hoe maak je een stamboom?

Maak je eigen stamboom

Tosca en Jozua hebben een filmpje gemaakt waarin ze laten zien hoe je je stamboom maakt. Superleuk voor op het Digibord! Download hier de lijstjes en hier het werkblad met de stamboom. Bekijk de video!

Is jouw boom ook zo lekker vol?

Maak je eigen historische spreuk

In Prutsers & Pechvogels staan een heleboel zelfverzonnen spreuken. Download hier een middeleeuwse papierrol om tijdens de Kinderboekenweek met de klas je eigen spreuken te maken.

Tosca leest voor!

Tosca leest een stukje voor uit Prutsers & Pechvogels. Bekijk 'm thuis of samen in de klas! 

voorlezen prutsers en pechvogels voor nieuwsbrief

Tijd voor een spelletje!

Op de website van Tosca Menten vind je superveel leuke spelletjes! Zoek de verschilen, woordzoekers... Leuk om uit te delen in de klas of om thuis te doen! Klik hier voor de spelletjes.