Kinderboekenweek: voor altijd jong!

KINDERBOEKENWEEK: VOOR ALTIJD JONG MET DE LEUKSTE KINDERBOEKEN!

Het is Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober! Deze week zijn er in heel Nederland activiteiten in boekhandels, scholen en bibliotheken rondom de leukste kinderboeken. Bovendien krijg je bij aankoop van een prenten- of kinderboek van minstens € 7,50 het Kinderboekenweekgeschenk cadeau.

Het Kinderboekenweekthema van dit jaar is Voor altijd jong! Wij kozen negen boeken uit die perfect aansluiten bij het thema: boeken die gaan over opa's en oma's. Zo kun je de Kinderboekenweek thuis meevieren.

Opa's en oma’s doen graag een dutje als ze wat oefeningen gedaan hebben, maar Bout en Moertje vinden het ook fijn om even uit te rusten als ze druk gespeeld hebben. Dus... het maakt eigenlijk niet uit of je oud of jong bent, als je maar plezier hebt! Zullen we spelen, Bout? is een fijn boek om voor te lezen aan je peuter(s).

Ook leuke boekentips voor peuters en kleuters zijn Het voorleesboek voor de allerliefste opa! en Het voorleesboek voor de allerliefste oma! Stap met je kind(eren) in een sprookje met Grootmoeders grote oren… en laat je betoveren.

Voor iets oudere kinderen zijn De kinderen van het Kattenpleintje en Naar oma en opa Pannenkoek leuke voorleestips. En voor de kinderen die zelf al willen lezen adviseren we met veel plezier Pas op, opa!, Oma ontsnapt! en De wraak van Knor. Ook erg leuke titels om voor te lezen voor ouders en natuurlijk voor opa’s en oma’s.