Kinderjury nominaties

DE NEDERLANdSE KINDERJURY NOMINATIES

Hoera, wat een feestelijk nieuws!  Eerder deze maand konden jullie stemmen op jullie favoriete boeken en nu zijn de nominaties bekend. Tosca Menten werd genomineerd voor de publieksprijs voor het tiende deel uit haar populaire serie: Dummie de mummie en de schat van Sohorro. Ook Jacques Vriens werd maar liefst twee keer genomineerd door het publiek én de senaat voor zijn boek Code Kattenkruid.

Code Kattenkruid

Jacques Vriens was de allereerste winnaar van de Nederlandse Kinderjury ooit! Nu maakt hij weer kans op de prijs met zijn boek Code Kattenkruid. Dit volgt het verhaal van de 12-jarige Stijn en zijn opa. Binnenkort gaan ze samen een driedaagse fietstocht maken. Dan krijgt opa te horen dat hij een ernstige ziekte heeft. Iedereen is verdrietig, maar opa wil de tijd die hij nog heeft, léven en genieten.

Dummie de mummie en de schat van Sohorro

Tosca Menten heeft heel veel populaire personages, maar Dummie de mummie is zeker wel een favoriet! In het tiende deel uit deze vrolijke serie gaan Dummie en Goos naar Jamaica! Het eiland is prachtig en ze mogen ook nog eens meedoen met een piratenspel rond een geheime schatkist. Maar Dummie wil liever een eigen schat. Hij graaft de ene kuil na de andere, maar vindt niks. Dan stuiten Dummie en Goos per ongeluk op een eeuwenoude schatkaart. Plotseling is Dummie niet meer te houden... Hij moet en zal die schat vinden!
Woensdag 26 juni wordt de winnaar van De Nederlandse Kinderjury bekend gemaakt. Duimen jullie mee?