Klassieker: Alleen op de wereld #10 op ranglijst Belangrijkste Boek

KLASSIEKER: ALLEEN OP DE WERELD #10 OP RANGLIJST BELANGRIJKSTE BOEK 

Tot en met 23 september 2016 kon er vijf maanden lang gestemd worden op het Belangrijkste Boek. Iedereen mocht meedoen en er zijn heel wat stemmen uitgebracht. Onze favoriet, Alleen op de wereld, eindigde op de tiende plaats. Dat vinden we heel bijzonder: niet alleen is de klassieker van Hector Malot een Frans kinderboek, het boek bestaat ook al heel lang!

Sans familie verscheen in 1878. In 1880 werd het boek vertaald naar het Nederlands. Tegenwoordig zijn er talloze edities en herdrukken, verspreid over de hele wereld. Er is bijna niemand die het boek niet kent.

Remi
Alleen op de wereld vertelt het verhaal van Remi, die als baby te vondeling wordt gelegd en wordt gevonden en opgevoed door zijn pleegmoeder Barbarin. Op achtjarige leeftijd verkoopt zijn pleegvader hem aan de Italiaanse muzikant Vitralis. Samen reizen ze door heel Frankrijk en bouwen ze een band op. Uiteindelijk overlijdt Vitralis en blijft Remi alleen achter. Samen met zijn vriend Mattia gaat hij op zoek naar zijn echte moeder.

Belangrijkste Boek
Er stonden meerdere uitgaven van Alleen op de wereld in de ranglijst voor het Belangrijkste Boek, maar de editie van Van Goor, met de originele etsen, is het hoogst geëindigd. Om het boek onder de aandacht te brengen, maakten we een video waarin we mensen vroegen waarom Alleen op de wereld zo’n belangrijk boek is. 

Het belangrijkste boek van het jaar: Alleen op de wereld