Koken met Dummie de mummie

MAAK JE EIGEN PIZZA BROCCOLONI KLAASHI MAASHI!

Eet jij weleens broccoli? Dummie de mummie en Goos eten bijna niets anders want het is het lievelingseten van Klaas, de vader van Goos. Hij wint in Dummie de Mummie en de Smaragd van de Nijl zelfs een pizzabakwedstrijd met de pizza Broccoloni Klaashi Maashi! Verras je ouders en maak zelf ook een keer deze verrukkelijke pizza!

Nodig:
150 cc water
250 gram bloem
snufje zout
lepeltje suiker
15 gram gist
slokje olijfolie
kaas
tomaat
knoflook
champignons
broccoli
gehaktbal
appelmoes

Stap 1: de bodem
Kneed 150 cc water, 250 gram bloem, een snufje zout, een lepeltje suiker, 15 gram gist en een slokje olijfolie tot een eslastische bol. Laat die een halfuurtje rijzen. Rol het deeg uit en laat het door de lucht vliegen voor extra luchtigheid (pas op dat je niemand raakt).

Stap 2: het beleg
Bedek de bodem met kaas, tomaat, snippertjes knoflook en champignons, en leg daarbovenop de kort voorgekookte stronkjes broccoli.

Stap 3: de oven
Bak je pizza in een klein kwartiertje gaar in een gloeiendhete oven.

Stap 4: klaashi maashi
Braad intussen een gehaktbal en leg die voor het serveren midden op de pizza. Maak af met een kloddertje appelmoes.

BON APENTIET!

WIN 1 VAN DE 100 LIMITED EDITIONS VAN DUMMIE DE MUMMIE 7 OF 8!

Geen broccoli in huis? Ga dan snel naar de Jumbo, Plus of Hoogvliet! Daar zitten op alle broccoli's een sticker met een unieke code. Daarmee maak je kans op een exemplaar van het 7e of 8e boek van Dummie de mummie. Broccolipizza eten én lekker Dummie de mummie lezen, wat wil je nog meer?

Op www.verseoogst.nl/dummie kun je je code invoeren. Veel succes en… Eet smakelijk!