Komt dat zien! Bijzondere openluchtvoorstelling van Weg uit de Peel

KOMT DAT ZIEN! BIJZONDERE OPENLUCHTVOORSTELLING VAN WEG UIT DE PEEL

Een heel sPeelciale familievoorstelling, op heel sPeelciale plekken in de Peel, over heel sPeelciale mensen, in een heel sPeelciale vorm om zoveel mogelijk mensen (van binnen en buiten de regio) te laten zien en beleven hoe mooi en bijzonder de Peel was en is!

Onlangs verscheen de heruitgave van Weg uit de Peel van Jacques Vries. Deze klassieker werd opnieuw uitgegeven vanwege de bijzondere openlucht-theaterproductie die in mei, juni en september te zien is op verschillende plekken in de Brabantse en Limburgse Peel.

Het boek komt tot leven in deze spannende, ontroerende en ook grappige familievoorstelling. Jacques Vriens staat er om bekend dat hij een lach en een traan perfect weet te combineren. Dat doet hij als schrijver en regisseur van deze productie zeker!

Weg uit de Peel

Op heel speciale plekken wordt, in de open lucht, een tijdelijk theater gebouwd, waardoor je je waant in de sfeer van de Peel zoals die rond 1915 was. De voorstellingen worden ’s avonds gespeeld. De voorstelling beleeft de première op 19 mei.

Data:

19, 24, 25, 26 en 27 mei in de gemeente Nederweert
14, 15, 16 en 17 juni in de gemeente Deurne
6, 7, 8 en 9 september in de gemeente Venray
20, 21, 22 en 23 september in de gemeente Gemert-Bakel

Wat deze voorstelling nog meer bijzonder maakt: alle acteurs, actrices en mensen achter de schermen komen uit de Peel-provincies: Brabant en Limburg. Dat zijn in totaal ongeveer 200 (!!) mensen. Klik hier voor kaarten voor deze bijzondere voorstelling en meer informatie over de exacte locaties en de productie zelf.

Weg uit de Peel

Janneke woont samen met haar ouders, broers en zusje in een armoedig huisje in de Peel. Haar broer en vader zijn turfstekers die hard moeten werken voor een schamel loon. Janneke helpt haar moeder na schooltijd met huishoudelijke klusjes, maar zo vaak ze kan, trekt ze zich terug op haar favoriete plekje in de Peel, verscholen tussen de berkenbomen. Daar ontmoet ze in het geheim haar vriendje Willem en heeft ze tijd om ongestoord t e fantaseren over de toekomst: Janneke droomt ervan om juf te worden en zo te ontsnappen aan het zware, uitzichtloze leven dat de meeste Peelbewoners leiden. Maar nare gebeurtenissen zorgen ervoor dat Jannekes droom steeds onbereikbaarder wordt. Janneke ziet nog maar één uitweg…