Kraak de Dummie-code!

 

KRAAK DE DUMMIE-CODE!

Maashi! Er is een gloednieuwe tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden! Van 18 november t/m 17 april is de tentoonstelling Koninginnen van de Nijl te zien. Daarnaast is de hele vaste afdeling Egypte gerenoveerd en daarbij is een superleuk Dummie de mummie speur- en doeboekje gemaakt! Het boekje kost € 2,95 en is verkrijgbaar aan de kassa van het RMO. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Dummie heeft een oud Egyptisch boekje met een geheime code gevonden van zijn vader, farao Achnetoet. Om de code te kraken moet Dummie een aantal hiërogliefen invullen, die samen een woord vormen.

Help Dummie de code te kraken
De speurtocht is verspreid over vier zalen. Naast de vragen voor de speurtocht en het codewoord, staan er ook leuke anderen opdrachten in het boekje. Wanneer je alle vragen van de speurtocht beantwoord hebt, kun je het codewoord ontcijferen met het hiërogliefenalfabet.

Maak kans op een Dummie-pakket
Natuurlijk doe je de speurtocht niet voor niets! Je maakt namelijk kans op een te gek Dummie de mummie-pakket! Wat moet je doen? Dat is heel simpel: kraak de code, vul je gegevens in, scheur de pagina af en lever hem in bij de kassa. Doe je dat liever online? Dat kan op deze pagina.